Citroen e-C3

Formula 1: Η McLaren ετοιμάζει ριζοσπαστικό μονοθέσιο για τη φετινή σεζόν

Lando Norris

Μπορεί οι τεχνικοί κανονισμοί του σπορ να αλλάζουν το 2026, ωστόσο η βρετανική ομάδα σκοπεύει να μην αρκεστεί σε μία απλή εξέλιξη του περυσινού μονοθεσίου.

Αντίθετα, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο CEO της McLaren, Zak Brown, φέτος θα εκπλήξουν κοινό και ανταγωνισμό με την MCL39 η οποία θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο κατασκευαστών – τον πρώτο της βρετανικής ομάδας από το μακρινό 1998!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πάμε στη νέα σεζόν τέρμα γκάζι. Έχουμε πλέον διαφορετική προσέγγιση, έχοντας αποκτήσει αυτοπεποίθηση από την επιτυχία του 2024. Και η ομάδα κοιτά με θάρρος την εξέλιξη του μονοθεσίου αυτής της σεζόν. Δεν αρκούμαστε σε μικρές βελτιώσεις εδώ κι εκεί. Έχουμε κάποια πράγματα πάνω στο νέο μονοθέσιο που αποτελούν θαρραλέο ρίσκο», είπε ο Αμερικανός στο motorsport.com.

«Περνάς μπροστά μόνο όταν προσπαθείς να κερδίσεις άπαντες, σε αντίθεση με το σκεπτικό που είχαμε ξεκινώντας την περυσινή σεζόν που έλεγε: “Ας προσπαθήσουμε να είμαστε το ίδιο καλοί με εκείνους”. Τώρα έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης μας. Και θέλουμε να τους κερδίσουμε όλους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει μάλιστα ενδιαφέρον δημοσίευμα της ιταλικής La Gazzetta dello Sport, που αναφέρει πως τόσο η McLaren όσο και η Scuderia Ferrari που το 2024 αποτέλεσε στο φινάλε το αντίπαλος δέος στο κυνήγι του τίτλου, θα έχουν φέτος μονοθέσια με τολμηρές λύσεις. Μένει να αποδειχθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ