Μέσα στο 2025 οι πιο σπορ εκδόσεις του Audi Q6 E-Tron

Audi Q6 e-tron 1

Η Audi επιβεβαίωσε και επίσημα ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα παρουσιάσει την Coupe-SUV έκδοση Sportback και την «καυτή» RS του μεσαίου της ηλεκτρικού SUV.

Παράλληλα με τα Q6 E-Tron Sportback και RS Q6 E-Tron, η εταιρεία του Ingolstadt επιβεβαίωσε επίσης ότι εξελίσσει το νέο Α6 στη βάση της νέας της ηλεκτρικής πλατφόρμας PPE - την ίδια στην οποία βασίζεται και το SUV της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Audi έδωσε ήδη μια πρώτη ιδέα για τη Sportback εκδοχή του Q6 E-tron προβάλλοντας ένα teaser της πρώτης, και με τη λέξη "Vorsprung" που παραπέμπει σε κάτι νέο που έρχεται. Το teaser αυτό έδειξε την έντονη κλίση της οροφής στην τρίτη κολόνα, που προσδίδει την Coupe σιλουέτα, καθώς και ότι δείχνει να έχει εξαιρετικά αρμονικές αναλογίες.

Περνώντας στο RS Q6 E-Tron, οι Γερμανοί επιβεβαίωσαν ότι θα παρουσιαστεί και αυτό μέσα στο 2025, αλλά δεν διευκρίνισαν ποια θα είναι τα στοιχεία που θα το διαφοροποιούν από το SQ6 E-Tron.

Επέμειναν, όμως, ότι θα είναι σημαντικές οι αναβαθμίσεις που θα έχει το πρώτο σε σχέση με το δεύτερο - και θεωρητικά αυτό σημαίνει ότι η απόδοση του RS μπορεί να προσεγγίζει τους 630 ίππους της ηλεκτρικής Porsche Macan.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, σχετικά με το νέο Α6, που θα μετασχηματιστεί σε αμιγώς ηλεκτρικό (όπως και όλα τα μοντέλα της Audi με ζυγό αριθμό, σαν τα Α4 και Q8 επίσης), η εταιρεία του Ingolstadt λέει ότι θα είναι έτοιμο “στο εγγύς μέλλον” βασισμένο στην πλατφόρμα PPE, στην οποία χτίζει η Audi το μέλλον της στην ηλεκτροκίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ