Το Olymp Ares, από τις λέξεις «Όλυμπος» και «Άρης», με ελληνική γραμματοσειρά στο ρύγχος του, είναι ένα φουτουριστικό SUV που θα κατασκευάζεται στην Αυστρία και αναμένεται το 2023.
Η Olymp είναι μια νεοφυής εταιρεία του Benjamin Hosenciuc με βάση την Αυστρία, που μπαίνει στον παγκόσμιο αγώνα της ηλεκτροκίνησης απέναντι σε καθιερωμένες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, σε γίγαντες της ηλεκτρονικής τεχνολογίας όπως η Apple, η Xiaomi και η Huawei, καθώς και σε αναρίθμητους νεοσύστατους κατασκευαστές σχεδόν από όλο τον κόσμο. Και κυρίως από την Κίνα.
Το δεύτερο δημιούργημα της Olymp, ή ΟΛΥΜΠ όπως αναγράφεται στη μάσκα του, είναι το Ares - μετά το ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό Hermes, που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2023. Το Ares είναι ένα ηλεκτρικό SUV με αν μη τι άλλο φουτουριστικό σχεδιασμό, με ροπή προς την πολυτέλεια και το premium, και με αυτονομία που ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα.
BUY NOW
Ορισμένα από τα μέλη της ομάδας που το δημιούργησε, μάλιστα, έχουν τη βάση τους στην Αθήνα. Τα συστήματα ηλεκτροκίνησης και ενέργειας θα προέρχονται από την Κίνα, ο σχεδιασμός έγινε κυρίως από Ιταλούς, ενώ η παραγωγή του Ares πιθανότατα θα γίνει σε εργοστάσιο της Σλοβακίας.
Το μήκος του αυστριακού SUV φτάνει τα 4,80 μέτρα, η μάσκα του έχει μαύρο γυαλιστερό χρώμα, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα παραπέμπουν στην τρίαινα του Ποσειδώνα. Η «αιωρούμενη» οροφή ενισχύει το δυναμισμό του σχεδίου, μαζί με τις έντοντες νευρώσεις στο καπό και τις πλευρές. Οι χειρολαβές των θυρών είναι χωνευτές, ενώ τη θέση των καθρεπτών έχουν πάρει λεπτές προεξοχές που φιλοξενούν τις μικροκάμερες.
Η αυστριακή start-up υποστηρίζει ότι φιλοδοξεί με το Ares να προσφέρει πάνω από 600 χιλιόμετρα αυτονομίας με κάθη πλήρη φόρτιση, πλατφόρμα που θα επιτρέπει τη ταχυφόρτιση σε ποσοστό ως 80% σε 20 λεπτά, καθώς και ότι η τιμή του μεσαίου SUV θα κυμαίνεται γύρω στις 40.000 ευρώ.
O πρώτος στόχος της Olymp Cars είναι να προσφέρει τα προσεχή χρόνια τέσσερα αυτοκίνητα, ηλεκτρικά είτε με είτε κυψέλες υδρογόνου. Για το σκοπό αυτό εξέλιξε την πλατφόρμα με την ονομασία «Ήφαιστος» (Hephaestus), η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και διαφορετικές μπαταρίες, αυτονομίας 450 ως 700 χιλιομέτρων.
Στο απότερο μέλλον η αυστριακή εταιρεία φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος κατασκευαστής, αλλά πάντα χρησιμοποιώντας ονομασίες από την ελληνική μυθολογία για όλα τα μοντέλα της. Έτσι, σύντομα θα ακολουθήσει το συμπαγές citycar Selene, το οικογενειακό Hera και το ηλεκτρικό pick-up με την ονομασία Artemis.
Διαβάστε επίσης: