Μετά από 250.000 χλμ. ήταν σαν καινούργιο -Ποιο αυτοκίνητο προκάλεσε την έκπληξη των μηχανικών

kteo bmw

Παρά τα 21 χρόνια στην πλάτη του, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποδεικνύει ότι με σωστή φροντίδα και συντήρηση, η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.

Για να μακροημερεύσει ένα αυτοκίνητο, η τακτική και σωστή συντήρησή του είναι αναγκαία, ενώ όσο αντιφατικό κι αν φαίνεται, πρόκειται για μια επένδυση που μακροχρόνια εξοικονομεί αρκετά χρήματα στον ιδιοκτήτη και του προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια.

Επειδή όμως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο συνεπείς, σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο οι κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει οργανισμούς που διασφαλίζουν ότι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας και δεν αποτελούν κίνδυνο για τους επιβάτες τους και τους άλλους χρήστες του δρόμου, τα γνωστά σε όλους μας Κ.Τ.Ε.Ο..

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ελλάδα είναι υποχρεωτικός ο περιοδικός έλεγχος ανά 2 χρόνια και αν σε περίπτωση ελέγχου της Τροχαίας διαπιστωθεί η μη ύπαρξη Κ.Τ.Ε.Ο., τότε βεβαιώνεται πρόστιμο 400 ευρώ. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι εάν ο ιδιοκτήτης του οχήματος τακτοποιήσει την υποχρέωσή του εντός 10 ημερών, τότε θα πληρώσει μόνο το 1/8 του επιβληθέντος ποσού, δηλαδή 50 ευρώ.

Μάλιστα πλέον ο έλεγχος γίνεται σε εξάμηνη βάση από την ΓΓΠΣ με ηλεκτρονική διασταύρωση δεδομένων από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, του TAXISnet και άλλων φορέων, όπου αν διαπιστωθεί ότι το όχημα δεν έχει υποβληθεί εμπροθέσμως σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο Κ.Τ.Ε.Ο., επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Kteo bmw 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα υποχρεωτικός είναι και στην Ισπανία, με τις τοπικές αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω του μεγάλου όγκου των οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει τον απαραίτητο έλεγχο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων, παρά το αντίστοιχο βαρύ πρόστιμο.

Όμως υπάρχουν και λαμπρά παραδείγματα αυτοκινήτων που καταφέρνουν να αφήσουν άφωνους τους τεχνικούς των Κ.Τ.Ε.Ο., αφού οι ιδιοκτήτες τους έχουν επενδύσει σοβαρά στη συντήρησή τους.

"Ζωντανή" απόδειξη ένα BMW X3 του 2003, όπου παρά τα 250.000 χλμ. που έγραφε το κοντέρ του, ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, με τον ελεγκτή να τραβάει βίντεο σχολιάζοντας εντυπωσιασμένος.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι το πίσω μέρος είναι σχεδόν καινούργιο, ενώ συνέχισε επισημαίνοντας την απουσία διαρροών, την άριστη κατάσταση του κινητήρα και του καπακιού του κάρτερ, καθώς και την καλή κατάσταση των ψαλιδιών, των δαγκανών των φρένων και των φουσκών των ημιαξονίων. Τόνισε επίσης ότι το αυτοκίνητο είχε πρόσφατα τοποθετημένα καινούργια ελαστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
kteo bmw 3

Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της τακτικής και σωστής συντήρησης ενός αυτοκινήτου. Όπως αποδεικνύει αυτό το BMW X3, η επένδυση στη φροντίδα του οχήματός σας μπορεί να αποδώσει μακροπρόθεσμα, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία του, μειώνοντας τον κίνδυνο μηχανικών βλαβών και εξασφαλίζοντας την επιτυχή διέλευση από τον τεχνικό έλεγχο

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ