Άγνωστος έβαλε ψεύτικο ραντάρ ταχύτητας σε δρόμο της Γερμανίας -Το μυστήριο που προσπαθεί να λύσει η αστυνομία

radar pseytiko

Η έκφραση “για τον φόβο των Ιουδαίων” φαίνεται πως βρήκε την πιο κυριολεκτική της εφαρμογή σε έναν επαρχιακό δρόμο της Γερμανίας, μετά την τοποθέτηση ψεύτικου ραντάρ από άγνωστο άντρα.

Η υπερβολική ταχύτητα δεν είναι, τελικά, αποκλειστικό φαινόμενο της Ελλάδας. Είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα που μαστίζει αρκετές περιοχές, όπου οι δρόμοι μετατρέπονται καθημερινά σε πίστες ταχύτητας και η ασφάλεια των κατοίκων περνά σε δεύτερη μοίρα.

Αντίστοιχες περιπτώσεις υπερβολικής ταχύτητας είχαν καταγράφει και στη γερμανική κοινότητα Frittlingen, όπου ένας πολίτης αποφάσισε να παρέμβει εκεί που οι αρχές σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Τοποθέτησε, εν αγνοία όλων, μια ψεύτικη, αλλά άκρως ρεαλιστική, κάμερα ταχύτητας στην άκρη ενός ιδιωτικού οικοπέδου. Αυτό που ακολούθησε άφησε τους πάντες άφωνους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αυτοκίνητα που άλλοτε περνούσαν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, ξαφνικά άρχισαν να επιβραδύνουν. Ο δρόμος έξω από το χωριό, που άλλοτε θύμιζε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας, έγινε ξανά ασφαλής, με τους κατοίκους να δηλώνουν ενθουσιασμένοι«Το πρωί και το βράδυ η κατάσταση ήταν απελπιστική», δηλώνει ο Thilo Wenzler, ιδιοκτήτης παρακείμενου οικοπέδου. «Από τότε που εμφανίστηκε αυτό το ραντάρ, όλα άλλαξαν προς το καλύτερο».

speed camera
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κάτοικοι είχαν ζητήσει επανειλημμένα την τοποθέτηση σταθερού, επίσημου ραντάρ από τον δήμο, χωρίς αποτέλεσμα. Επειδή επρόκειτο για επαρχιακή οδό, οι τοπικές αρχές δήλωσαν πως δεν είχαν τη δυνατότητα να παρέμβουν. Το ψεύτικο ραντάρ όμως, αν και ανεπίσημο, αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικό από κάθε θεσμικό μέτρο, και, σύμφωνα με τις αρχές, δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα, αφού δεν επηρεάζει την κυκλοφορία ούτε παραπλανά την αστυνομία.

rantar taxititas

Αξιοσημείωτο παραμένει ότι η ταυτότητα του ανθρώπου που το τοποθέτησε δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.

Ωστόσο, σε αντίθεση με ένα πραγματικό ραντάρ, η πρωτοβουλία αυτή δεν φέρνει ευρώ στα δημοτικά ταμεία, ενώ σε άλλη γερμανική πόλη με αντίστοιχο πρόβλημα, ένα αληθινό ραντάρ απέφερε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ σε έσοδα μέσα σε λίγους μήνες.

Διάβαστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ