Πρόστιμο σε όσους «γράφουν» πάνω στα βρώμικα αυτοκίνητα -Που εφαρμόζεται;

Γιατί δεν πρέπει να ζωγραφίζουμε πάνω στα βρώμικα αυτοκίνητα 2023

Τα μηνύματα τύπου «θέλω πλύσιμο» που ζωγραφίζουν περαστικοί πάνω σε βρώμικα αυτοκίνητα είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στην Ελλάδα και μπορεί να φέρει τους «δράστες» αντιμέτωπους και με το νόμο.

Το να διατηρήσει κάποιος το αυτοκίνητο του καθαρό κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου.

Έτσι οι περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν να πλένουν τα αυτοκίνητα τους με την ίδια ή και μικρότερη συχνότητα που το κάνουν το καλοκαίρι αφού το θεωρούν μια «χαμένη μάχη» με τον καιρό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παραπάνω έχει ως συνέπεια να συσσωρεύεται πάνω στο αμάξωμα και τα τζάμια ένας πολύ μεγαλύτερος όγκος βρωμιάς και να μετατρέπεται έτσι το αυτοκίνητο σε έναν… προκλητικό καμβά που είναι έτοιμος να δεχτεί τις «περιποιήσεις» των περαστικών που θέλουν να αφήσουν το δικό τους μήνυμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Όσο αθώα όμως και χιουμοριστική μπορεί να ακούγεται μια ζωγραφιά ή μια φράση του στιλ «θέλω πλύσιμο» πάνω σε ένα βρώμικο αυτοκίνητο άλλα τόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει σε εκείνους που την έκαναν, ειδικά στην περίπτωση που το όχημα δεν είναι δικό τους.

Ακόμη και αν το βρώμικο αυτοκίνητο σας ανήκει, καλό είναι να μην αφήνετε κανέναν από τους γνωστούς ή στα μέλη της οικογένειά σας να εξασκήσουν τα... καλλιεχνικά τους ταλέντα πάνω του και ακόμη περισσότερο στις μεταλλικές και τις πλαστικές επιφάνειες του αμαξώματος.

Ακόμη και αν το ταλέντο σας φτάνει σε αυτό το επίπεδο, δεν πρέπει να το εξασκείτε ούτε στο δικό σας ούτε σε κάποιο ξένο αυτοκίνητο
Ακόμη και αν το ταλέντο σας φτάνει σε αυτό το επίπεδο, δεν πρέπει να το εξασκείτε ούτε στο δικό σας ούτε σε κάποιο ξένο αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος φυσικά είναι οι γρατσουνιές που μπορούν να δημιουργηθούν στη βαφή των εν λόγω επιφανειών από τους ρύπους και τις βρωμιές, τα οποία πιέζει και σπρώχνει το δάκτυλο πάνω στις επιφάνειες αλλά και την κίνηση που κάνει ταυτόχρονα.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν πρέπει να το κάνουμε ούτε σε αυτοκίνητα που δεν μας ανήκουν. Είναι ξένη περιουσία και μια «αθώα» ζωγραφιά μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά, η οποία με τη σειρά της θα μας βάλει σίγουρα σε νομικούς μπελάδες αν ο ιδιοκτήτης του οχήματος αντιληφθεί έγκαιρα την πράξη μας και καλέσει την αστυνομία.

Για παράδειγμα, στη Μ. Βρετανία μια ανάλογη πράξη κρίνεται από το νόμο ως βανδαλισμός -λογικά και στην Ελλάδα- και μπορεί να επιφέρει πρόστιμο αρκετών χιλιάδων ευρώ, αν η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο και αποδειχτεί ότι η εν λόγω πράξη προκάλεσε ζημιά.

Τα πράγματα μάλιστα μπορεί να γίνουν ακόμη πιο σκούρα για τον δράστη αφού και το ίδιο το «μήνυμα» που άφησε πάνω στο ξένο αυτοκίνητο μπορεί να τον φέρει αντιμέτωπο με το γράμμα του νόμου, στην περίπτωση που δεν περιορίζεται απλά σε προτροπή για καθαρισμό αλλά είναι με οποιονδήποτε τρόπο υποτιμητικό ή προσβλητικό προς τον κάτοχο του οχήματος ή οποιονδήποτε άλλο τύχει να το διαβάσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ