Υπάρχουν ορισμένα ηλεκτρονικά gadget στην αγορά που με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορούν να επέμβουν στην λειτουργία των φαναριών, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η αγορά ηλεκτρονικών διαθέτει πληθώρα προϊόντων, για νόμιμη ή παράνομη χρήση, και ένα από αυτά είναι το flipper zero που λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες και μπορεί να δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο. Το κόστους του είναι γύρω στα 300 ευρώ.
Πρόσφατα, ένας ηλεκτρονικός αγόρασε την συγκεκριμένη συσκευή για να απαντήσει σε μια ερώτηση που πλανάται παντού στο διαδίκτυο. Μπορεί αυτή η συσκευή να αλλάξει ένα φανάρι από κόκκινο σε πράσινο; Όπως μπορείτε να δείτε, η απάντηση είναι ναι, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζετε.
BUY NOW
Το Flipper Zero διαθέτει ενσωματωμένη συσκευή που ραδιοσυχνοτήτων που της επιτρέπει να λαμβάνει ή να μεταδίδει στις ίδιες ασύρματες συχνότητες με τα τηλεχειριστήρια και τις άλλες συσκευές.
Οι περισσότερες συσκευές που προορίζονται για την ρύθμιση της κυκλοφορίας σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν μεταδίδουν σήμα μέσω ραδιοσυχνοτήτων. Αντίθετα, χρησιμοποιούν υπέρυθρη τεχνολογία και επικοινωνούν με τους δέκτες που υπάρχουν στα φανάρια.
Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί ανιχνεύοντας ένα συγκεκριμένο μοτίβο υπέρυθρου φωτός που εκπέμπεται από τον αναμεταδότη που είναι εγκατεστημένος σε ένα περιπολικό της αστυνομίας, ένα πυροσβεστικό ή ένα ασθενοφόρο.
Όταν ο δέκτης ανιχνεύσει την υπέρυθρη ακτίνα, το σύστημα κυκλοφορίας αλλάζει την λειτουργία των φαναριών για να περάσει με ασφάλεια το όχημα έκτακτης ανάγκης μια πολυσύχναστη διασταύρωση.
Οι παράνομες συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Δημιουργούν παλμούς και μια ενσωματωμένη γεννήτρια συχνοτήτων μπορεί να καθορίσει πόσο γρήγορα εκπέμπονται οι παλμοί.
Αυτό επιτρέπει στις συσκευές να ελέγχουν ένα εξωτερικό σετ υπέρυθρων LED, από μία παλιά κάμερα ασφαλείας, με στόχο να μιμηθούν τον πομπό των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Για την ιστορία, η κατασκευή και η χρήση ενός από αυτούς τους πομπούς δεν είναι και πολύ καλή ιδέα, ούτε είναι νόμιμη και μπορεί να καταλήξετε στη φυλακή. Χώρια το ότι στα περισσότερα σύγχρονα φανάρια δεν υπάρχει η δυνατότητα με αυτές τις «πρόχειρες» συσκευές να χακαριστεί το σύστημα.