Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι η χρήση της τεχνολογίας δεν βοηθά μόνο την Τροχαία αλλά και στην εξιχνίαση εγκληματικών πράξεων.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου για τα μέτρα που έρχονται ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια αλλά και για τους ατίθασους οδηγούς και τις νέες ποινές που ετοιμάζονται μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.
Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη χρήση της τεχνολογίας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο με την ύπαρξη καμερών θα μπορεί η Τροχαία να βεβαιώνει τις παραβάσεις του ΚΟΚ 24 ώρες το 24ωρο!
BUY NOW
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε χαρακτηριστικά ότι: «Ένα μεγάλο στοίχημα που έχουμε να αναπτύξουμε τα επόμενα χρόνια είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των ψηφιακών δυνατοτήτων, όχι μόνο στην καταγραφή των παραβάσεων και στο αρχείο, αλλά γενικότερα η αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη συνδρομή του έργου της Αστυνομίας σε ό,τι έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια και τις τροχαίες παραβάσεις. Ένα τεράστιο κεφάλαιο, θα πούμε και σήμερα δύο πράγματα, για την έχουμε τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια του επόμενου διαστήματος να ξετυλίξουμε πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε αυτό. Χρειάζεται και η τεχνολογία. Αυτόν τον ένα περίπου μήνα που είμαι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχα την δυνατότητα να δω πώς διαχειρίζονται κρίσιμες για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη υπηρεσίες, άλλα κράτη του κόσμου. Στο Λονδίνο, για παράδειγμα, υπάρχουν κάμερες οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στην Αστυνομία να κάνει τα πάντα: όχι μόνο να δει και να εντοπίσει την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη ή το όριο της ταχύτητος αλλά και να καταγράψει τα ντεσιμπέλ για την ηχορύπανση.
Όμως και αυτό είναι κρίσιμο να το αντιληφθεί ο καθένας -το λέω για να το ακούσουν όλοι και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τα κόμματα και οι πολίτες- ό,τι και να κάνεις, όσους και να φέρεις, είναι δυνατόν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε κάθε γωνιά, σε κάθε φανάρι να υπάρχει άνθρωπος; Όχι. Άλλες χώρες τα έχουν λύσει με ένα σύστημα καμερών που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις συνθήκες παντού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τεράστια ευαισθησία στα θέματα αυτά. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογίες αυτές, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη εποπτεία κρίσιμων χώρων. Ξέρουμε από τα στατιστικά πού αναπτύσσεται η εγκληματικότητα, πού ανθεί, είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε σε διάφορες άλλες περιοχές. Οι κάμερες δεν βοηθούν μόνο στην τροχαία, βοηθούν στην εξιχνίαση εγκληματικών πράξεων.»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ