Το νέο κόλπο των απατεώνων στο αυτοκίνητο -Πώς εξαπατούν με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Ένα νέος είδος απάτης αναδύεται στον κόσμο του αυτοκινήτου με τους εγκληματίες να έχουν στο πλευρό τους ακόμη και τη χρήση τεχνολογιών αιχμής όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη.
Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει στην καθημερινότητά μας και φυσικά και στους τέσσερεις τροχούς έχοντας μάλιστα παρουσία με διάφορους τρόπους: από τη βελτίωση της λειτουργίας των multimedia συστημάτων έως ακόμη και την ίδια την κατασκευή των αυτοκινήτων.
Η πρόοδος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια και η εφαρμογή της σε διάφορα πεδία την ανάγει σιγά-σιγά και ως εργαλείο σε χέρια επιτήδειων που θέλουν να επωφεληθούν από αυτή και να εξαπατήσουν κοινό και εταιρείες με στόχο να βγάλουν παράνομα χρήματα και στον χώρο του αυτοκινήτου.
BUY NOW
Η τελευταία μεγάλη απάτη των επιτήδειων που φαίνεται να παίρνει διαστάσεις επιδημίας έχει να κάνει με ψεύτικες διεκδικήσεις αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρείες.
Παράδειγμα αποτελεί στη Μεγάλη Βρετανία όπου εκεί ένας οδηγός αυτοκινήτου μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία στέλνοντας σε αυτή δικές του φωτογραφίες από το τρακαρισμένο του όχημα.
Ασφαλιστικές της χώρας αναφέρουν σημαντική αύξηση στον αριθμό των ψεύτικων διεκδικήσεων με τους απατεώνες να χρησιμοποιούν από απλές εφαρμογές σε smartphone για να τροποποιήσουν μια φωτογραφία και να κάνουν ένα αυτοκίνητο να δείχνει ότι έχει υποστεί ζημιά έως και προγράμματα που δημιουργούν ακόμη πιο αληθοφανείς εικόνες, τα οποία φέρουν λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.
Η εικόνα που βλέπετε στις οθόνες είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσπάθειας εξαπάτησης ασφαλιστικής που δραστηριοποιείται στις Βρετανικές Νήσους, η οποία αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η ασφαλιστική.
Οι άνθρωποι της ασφαλιστικής αφού έλαβαν τη φωτογραφία με το αυτοκίνητο που φαινόταν τρακαρισμένο έκαναν μια έρευνα στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης του ατόμου που ζητούσε αποζημίωση και βρήκαν την ίδια ακριβώς φωτογραφία με το αυτοκίνητο να φαίνεται ατρακάριστο.
Στην Ελλάδα βέβαια αυτού του είδους απάτη, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μπορεί να προκύψει αφού οι εδώ ασφαλιστικές έχουν το δικό τους προσωπικό που έρχεται και φωτογραφίζει τα τρακαρισμένα οχήματα.