Το κόλπο των κλεφτών με τις «μαϊμού» κλήσεις της Τροχαίας -Έτσι αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Κλήση αυτοκίνητο

Επανέρχεται στο προσκήνιο το κόλπο με τις «μαϊμού» κλήσεις της Τροχαίας, το οποίο έχει θορυβήσει τις αστυνομικές αρχές.

Τα μάτια τους… δεκατέσσερα φαίνεται πως πρέπει να έχουν οι οδηγοί ανά την Ευρώπη, καθώς οι συμμορίες έχουν θέση σε εφαρμογή μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδο προκειμένου να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών.

Πρόκειται για τις «μαϊμού» κλήσεις της Τροχαίας που τοποθετούνται στα παρμπρίζ των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων, με στόχο να «τσιμπήσουν» οι οδηγοί και να καταλήξουν στα «δίχτυα» των απατεώνων.

Πρόκειται για ένα είδος απάτης, για το οποίο γράψαμε πριν από περίπου ένα έτος με αφορμή την έξαρση που γνώριζε στην Ισπανία, και πριν από λίγες ημέρες ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά από κάποια περιστατικά στο Μιλάνο της Ιταλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κλήση τροχαίας

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η ιταλική αστυνομία η οποία δημοσίευσε μια εικόνα από τις «μαϊμού» κλήσεις δήθεν για παράνομη στάθμευση οι οποίες βρέθηκαν τοποθετημένες στα παρμπρίζ αρκετών ΙΧ.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, οι «μαϊμού» κλήσεις φέρουν το λογότυπο του δήμου, υπάρχει αναφορά στο άρθρο 157 του ιταλικού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και ένα QR code, ώστε να το «σκανάρουν» οι χρήστες προκειμένου να πληρώσουν το πρόστιμο.

Όσοι πέσουν στην παγίδα και… πλησιάσουν το κινητό τους στις «μαύρες κουκίδες» μεταφέρονται σε μια fake ιστοσελίδα της αστυνομίας, όπου καλούνται να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του ΙΧ τους. Στη συνέχεια αναδύεται μια νέα καρτέλα ώστε να προχωρήσουν στην εξόφληση του προστίμου, πληκτρολογώντας τον αριθμό της τραπεζικής τους κάρτας, με κίνδυνο να δουν τον λογαριασμό τους να αδειάζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι απατεώνες, ωστόσο, που σχεδίασαν τα εν λόγω πρόστιμα, δεν κατάφεραν να τα καταστήσουν αληθοφανή, καθώς υπέπεσαν σε κάποια λάθη. 

κλήση τροχαία

Αρχικά, σε πολλά πρόστιμα ως ημερομηνία τέλεσης της παράβασης αναφερόταν η 29η Νοεμβρίου του 2024, η οποία απέχει… ένα χρόνο μακριά.

Επίσης, το πρόστιμο που αναγραφόταν ήταν μικρότερο από το προβλεπόμενο, όπως και η έκπτωση για εξόφληση του ποσού εντός 5 ημερών.

Η συγκεκριμένη μέθοδος απάτης δεν έχει κάνει την εμφάνισή της στους ελληνικούς δρόμους, αλλά οι οδηγοί οφείλουν να είναι υποψιασμένοι. Και, φυσικά, να θυμούνται ότι οι κλήσεις της Τροχαίας δεν φέρουν κάποιο QR Code.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ