Citroen e-C3

Η κρυφή λειτουργία των Google Maps που λίγοι γνωρίζουν -Πώς τη χρησιμοποιείς

Πώς βρίσκω το αυτοκίνητό μου με ένα κλικ στο smartphone

Η γνωστή εφαρμογή Google Maps μας παρέχει πολλές πληροφορίες στις οποίες παλιότερα δεν είχαμε πρόσβαση, ενώ μία από τις πιο σημαντικές δυνατότητες που μας προσφέρει είναι η αποθήκευση προορισμών.

Οι Χάρτες της Google έχουν φέρει τα πάνω κάτω στον τρόπο που οδηγούμε καθημερινά, με την κυριότερη δυνατότητα που μας προσφέρουν να είναι η επιλογή της συντομότερης διαδρομής ώστε να φτάσουμε με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία στον προορισμό μας.

Οι Χάρτες της Google αποτελούν τον… παντογνώστη των δρόμων, προσφέροντάς μας αναλυτικές πληροφορίες για το πώς θα φτάσουμε σε ένα άγνωστο μέρος.

Η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών γνωρίζει τη βασική λειτουργία των Google Maps, ήτοι να ανοίγουν την εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, στη συνέχεια να πληκτρολογούν μια διεύθυνση και κατόπιν να ζητούν οδηγίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον αντίποδα, είναι αρκετοί εκείνοι που αγνοούν κάποιες άλλες ιδιαίτερα χρήσιμες λειτουργίες των Χαρτών, οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν περαιτέρω τις μετακινήσεις μας.



Google-Maps-2

Σε αυτές συγκαταλέγεται και η λειτουργία «Aποθηκευμένα» η οποία, όπως υποδηλώνει η ονομασία της, επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύσει τους προορισμούς που τον ενδιαφέρουν ή επισκέπτεται συχνότερα, έτσι ώστε να τις εντοπίζει στη συνέχεια εύκολα χωρίς χρονοτριβή.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει μία διεύθυνση στην αναζήτηση. Στη συνέχεια στο κάτω μέρος της οθόνης του αναδύεται το γνωστό σε όλους μας παράθυρο με τις «Οδηγίες» και την «Έναρξη».

Δίπλα, ωστόσο, υπάρχει και η επιλογή «Αποθήκευση» όπου ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει τη συγκεκριμένη διεύθυνση, ώστε σε μεταγενέστερο χρόνο να την εντοπίζει άκοπα.

Google-Maps-3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να βρει τα μέρη που έχει αποθηκεύσει, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να πατήσει στην ενότητα «Αποθηκευμένο» η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί μπορεί να ταξινομήσει τα αγαπημένα του μέρη, αυτά που θα επισκεφτεί σε μεταγενέστερο χρόνο κ.ο.κ. Τέλος, μπορεί να δημιουργήσει μια δική του λίστα, επιλέγοντας ως «σήμα» το emoji της αρεσκείας του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ