Στο φως μεγάλη απάτη με μεταχειρισμένα -Το κόλπο που χρησιμοποίησαν Ρώσοι χάκερς

BMW χάκερς

Ένα πολύ διαφορετικό τρόπο επιστράτευσαν Ρώσοι χάκερς με σκοπό να χτυπήσουν τις πρεσβείες που φιλοξενούνται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Θύματα μια καλοστημένης απάτης έπεσαν τουλάχιστον 20 πρεσβείες που φιλοξενούνται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Χάκερς, οι οποίοι εμφανίζονται να είναι ρωσικής καταγωγής έστειλαν ένα e-mail στις πρεσβείες του Κιέβου, δελεάζοντας τους παραλήπτες της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με μια αγγελία για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, η οποία για τους προφανείς λόγους ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Στην αγγελία αυτή εμφανιζόταν μια BMW Σειρά 5 του 2011, στην έκδοση diesel των 2,0 λίτρων, η οποία είχε διανύσει 266.000 χιλιόμετρα και μπορούσε να την αποκτήσει κάποιος καταβάλλοντας το ποσό των 7.500 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW χάκερς

Μάλιστα στην αγγελία υπήρχε και ένα link το οποίο θεωρητικά εξασφάλιζε πρόσβαση σε περισσότερες και υψηλότερης ανάλυσης φωτογραφίες, ωστόσο, στην πράξη κλικάροντας σε αυτό το link αυτό που γινόταν ήταν να εγκατασταθεί ένα κακόβουλο λογισμικό, μέσω του οποίου οι χάκερς αποκτούσαν πλήρη πρόσβαση στον υπολογιστή.

Μετά από έρευνα αποδείχθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν υπαρκτό, όπως και η αγγελία, ωστόσο οι Ρώσοι χάκερς κατάφεραν να παρέμβουν σε αυτή, μειώνοντας την τιμή και προσθέτοντας το κακόβουλο λογισμικό με το οποίο θα αποκτούσαν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Η αρχική αγγελία είχε δημιουργηθεί από έναν Πολωνό διπλωμάτη, ο οποίος έστω και άθελά του αποτέλεσε τον «Δούρειο Ίππο» των Ρώσων χάκερς.

BMW χάκερς
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και να έχει, η BMW Σειρά 5 με το σκοτεινό παρελθόν εξακολουθεί να πωλείται, παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον 22 πρεσβείες μπήκαν στον πειρασμό να την αποκτήσουν κλικάροντας στην αγγελία που τους στάλθηκε.

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι από τις 22 πρεσβείες που χτυπήθηκαν από τους χάκερς, οι 21 αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό καθώς μόνο η πρεσβεία των Η.Π.Α. επιβεβαίωσε την ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού αλλά και την έγκαιρη απομόνωσή του.

Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και στη χώρα μας, με τη δημοσίευση αγγελιών που μοιάζουν με «χρυσές ευκαιρίες», στην πραγματικότητα βέβαια αποτελούν μια τεράστια παγίδα και το πρόσχημα ώστε οι αετονύχηδες να αποσπάσουν χρηματικά ποσά υπό τη μορφή προκαταβολών.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ