Ελληνικό υπεραυτοκίνητο: Νέα εμφάνιση του δημιουργού του Chaos – Τι αποκαλύπτει

SP Automotive Chaos

Ο δημιουργός του πρώτου ελληνικού υπερ-αυτοκινήτου επανέρχεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας, γνωστοποιώντας τη συνεργασία του με ισραληνική εταιρεία. Ποιο εξάρτημα αφορά η σύμπραξη;

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά τις διευκρινίσεις στις οποίες προχώρησε ο Σπύρος Πανόπουλος σχετικά με την εξέλιξη του πρώτου ελληνικού υπερ-αυτοκινήτου, ο δημιουργός του Chaos έρχεται ξανά στο προσκήνιο της δημοσιότητας, μέσω μιας νέας δημοσίευσής του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή τη φορά, ο Σπύρος Πανόπουλος θέλησε να μοιραστεί με τους 2,5 εκατομμύρια ακολούθους του ένα δημοσίευμα ειδησεογραφικού Μέσου του εξωτερικού (δείτε εδώ), όπου αναλύεται ένα προηγμένο εξάρτημα του 4λιτρου V10 twin-turbo κινητήρα. 

Νέα εμφάνιση του δημιουργού του Chaos – Τι αποκαλύπτει
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, αποκαλύπτεται ότι ο δημιουργός του πρώτου ελληνικού σούπερ υπερ-αυτοκινήτου συνεργάστηκε με την ισραηλινή εταιρεία XJet, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή υψηλής ποιότητας και αντοχής τρισδιάστατων εκτυπωμένων εξαρτημάτων.

Στην περίπτωση του Chaos πρόκειται για τρισδιάστατα εκτυπωμένα κεραμικά πιστόνια με παραμετρική σχεδίαση που εξελίχθηκαν από τον ίδιο και παράχθηκαν στον 3D εκτυπωτή Carmel 1400C της XJet. 

Νέα εμφάνιση του δημιουργού του Chaos – Τι αποκαλύπτει

Ο Πανόπουλος χαιρέτισε τη συνεργασία του με την Xjet, αναφέροντας ότι «τα συστήματα της εταιρείας είναι τα μοναδικά που είναι ικανά να παράγουν αυτό το εξάρτημα (σ.σ. πιστόνι) ως κεραμικό, ενώ δεν υπάρχει περιθώριο λάθους στο όλο πρότζεκτ».

Παράλληλα πρόσθεστε ότι «ότι η τέχνη της κεραμικής προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα συγκριτικά με τα υπόλοιπα υλικά. Τα κεραμικά εξαρτήματα είναι πιο σκληρά, δύσκαμπτα και ανθεκτικά στη θερμότητα και τη διάβρωση, συγκριτικά με τα άλλα μέταλλα ή πολυμερή, ενώ ζυγίζουν και πολύ λιγότερα κιλά σε σχέση με τα περισσότερα μέταλλα. Τα εξαρτήματα της Xjet θα αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να αναπτύσσονται εντός του θαλάμου καύσης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον δημιουργό του Chaos, το 78% του αμαξώματος του Ultracar θα είναι 3D εκτυπωμένο, ενώ στην ίδια μέθοδο κατασκευής υποβάλλονται και άλλα εξαρτήματα όπως το μπλοκ του κινητήρα, οι βαλβίδες εισαγωγής και ο εκκεντροφόρος άξονας.

Νέα εμφάνιση του δημιουργού του Chaos – Τι αποκαλύπτει

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την Earth Version και την Zero Gravity. Η Earth Version αποδίδει 2.077 ίππους και 1.389 Nm ροπή, με τον κόφτη να κυμαίνεται από τις 10.000 έως τις 11.000 σ.α.λ. ανάλογα με το καύσιμο. Η κορυφαία έκδοση Zero Gravity θα παράγει 3.107 ίππους και 1.984 Nm ροπή, με κόφτη που κυμαίνεται από τις 11.800 έως τις 12.200 σ.α.λ.. Αμφότερες οι εκδόσεις θα υπερβαίνουν τα 500 χλμ./ώρα.

Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Πανόπουλος είχε προαναγγείλει την αποκάλυψη του Chaos μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, κάτι το οποίο δεν έγινε. Αυτό που μένει, λοιπόν, να απαντηθεί είναι το πότε η Spyros Panopoulos Automotive θα προχωρήσει στην αποκάλυψη ενός αυτοκινήτου που έχει αντιμετωπιστεί με έντονο σκεπτικισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ