Το νέο Citroen C2 αλά... ιταλικά

Citroen C2 αλά ιταλικά 2022 renderings

Το Citroen C2 ήταν ένα πολύ δημοφιλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του και είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να το δουν να επιστρέφει στη γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Ως διάδοχος του εμπορικά επιτυχημένου Saxo, το Citroen C2 έκανε την εμφάνισή του το 2003 και παρέμεινε στην παραγωγή για έξι χρόνια, έως τον Οκτώβριο του 2009.

Η πορεία του γαλλικού αυτοκινήτου πόλης μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη αφού στο διάστημα που ήταν διαθέσιμο από τη Citroen, το C2 ξεπέρασε συνολικά τις 600.000 πωλήσεις, με τον αντικαταστάτη του, το DS3 να κάνει το ντεμπούτο του το 2010.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναπολούν το C2 και θα ήθελαν να δουν ξανά ένα διάδοχο μοντέλο στη γκάμα των Γάλλων, ένα σενάριο το οποίο, αν και προς το παρόν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, θα μπορούσε να υλοποιηθεί υπό τη νέα πραγματικότητα του ομίλου Stellantis.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Citroen C2 αλά ιταλικά 2022 renderings

Στο μέλλον οι μάρκες του ομίλου αναμένεται να μοιράζονται μεταξύ τους περισσότερα στοιχεία και πλατφόρμες και μία από αυτές θα μπορούσε να είναι και εκείνη του Fiat 500.

Βασισμένος στην παραπάνω θεωρία ο Βραζιλιάνος σχεδιαστής Kleber Silva μας δίνει την δική του σχεδιαστική ερμηνεία για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα σύγχρονο Citroen C2, το οποίο έχει ως βάση του το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό 500.

Ο Silva, για να διαχωρίσει σχεδιαστικά το μικρό ηλεκτρικό πόλης της Fiat από το υποθετικό C2, επικεντρώθηκε κυρίως στο εμπρός μέρος. Επί της ουσίας ο Βραζιλιάνος ενσωμάτωσε στο εμπρός μέρος του 500, το νέο «πρόσωπο» του Citroen C5 Aircross και συγκεκριμένα τα νέα φωτιστικά σώματα, τη γρίλια αλλά και τον προφυλακτήρα.

Η σκέψη του Silva δίνει μια χαρακτηριστική όψη στο εμπρός μέρος, η οποία είναι αδιαμφισβήτητα Citroen. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί αφού χαμηλά στις πόρτες ενσωμάτωσε και τα άμεσα αναγνωρίσιμα air bumps της γαλλικής εταιρείας, στους θόλους των τροχών πρόσθεσε πλαστικές προστασίες, ενώ αλλαγές βλέπουμε και στον πίσω προφυλακτήρα. Η εικόνα ολοκληρώνεται φυσικά με τα σήματα της Citroen τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ξέρουμε αν τελικά η Citroen αποφασίσει στο μέλλον να παρουσιάσει ένα μοντέλο που θα διαδεχθεί το C2 στη γκάμα της, ωστόσο η πρόταση του Βραζιλιάνου σχεδιαστή έχει το δικό της ενδιαφέρον, παρόλο που θα μπορούσε να είναι πιο ολοκληρωμένη, με αλλαγές για παράδειγμα και στα πίσω φωτιστικά σώματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ