Οι κάτοικοι της πιο κρύας πόλης στον κόσμο έχουν μάθει να ζουν με τις πολικές θερμοκρασίες. Όχι, όμως, και τα αυτοκίνητά τους που πρέπει να λάβουν ειδική φροντίδα.
Ψυχρές άεριες μάζες πολικής προέλευσης επηρεάζουν τις τελευταίες μέρες τη χώρα μας, φέρνοντας έντονες χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο.
Το λευκό πέπλο που σκέπασε τη χώρα δημιούργησε όμορφες εικόνες, αλλά ταυτόχρονα δυσχέραινε τις μετακινήσεις των πολιτών οι οποίοι δεν ειναι συνηθισμένοι στις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.
BUY NOW
Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», ωστόσο, λογίζεται ως… παιχνιδάκι για όσους ζουν στη Γιακουτία της Ρωσίας η οποίο θεωρείται η «πιο κρύα πόλη στον κόσμο», δεδομένου ότι η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει τους -70 βαθμούς Κελσίου.
Οι κάτοικοι αυτής της πόλης στη Σιβηρία έχουν προσαρμοστεί σε αυτές τις απόκοσμες θερμοκρασίες. Όχι, όμως, και τα αυτοκίνητά τους που πρέπει να λάβουν ειδική φροντίδα.
Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να σταθμεύουν το όχημά τους σε ένα ζεστό γκαράζ, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν είναι εύκολο σε τέτοια περιβάλλοντα.
Επομένως, αφού αφαιρέσουν την μπαταρία του οχήματος, φυλάσσοντάς τη σε ένα ζεστό περίβάλλον, αφήνουν το αυτοκίνητό τους σε εξωτερικό χώρο, με το όχημα να παγώνει.
Μόλις, ωστόσο, θέλουν να το ξαναχρησιμοποιήσουν (κυρίως μόλις έρθει η άνοιξη), πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια ειδική τεχνική. Ειδικότερα, σκεπάζουν το κάτω μέρος του οχήματος – από τις χειρολαβές των θυρών και κάτω – και στη συνεχεία θερμαίνουν το αυτοκίνητο μέσω μιας συσκευής παραγωγής θερμότητας, για δύο ώρες.
Μόλις παρέλθει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και το λάδι του κινητήρα λάβει και πάλι υγρή μορφή, επανατοποθετούν την μπαταρία του αυτοκινήτου και τέλος ενεργοποιούν τον κινητήρα.
Πολλοί, ωστόσο, ακολουθούν μία διαφορετική διαδικασία. Το διάστημα Οκτώβριος-Απρίλιος, όταν και δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, αφήνουν ενεργοποιημένο τον κινητήρα. Αυτή η μέθοδος, ωστόσο, οδηγεί σε τεράστια κατανάλωση καυσίμου.
Μετ’ εμποδίων, παράλληλα, διεξάγεται και η κυκλοφορία των οχημάτων, με το ταξίδι από τη μία πόλη στην άλλη να διαρκεί πολλές μέρες.
Παράλληλα, το αυτοκίνητο πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, μιας και μία βλάβη μπορεί να αφήσει τους επιβάτες στη μέση του πουθενά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική τους ακεραιότητα.