
Η τεχνολογία κατάργησε στις «μίζες» σε διαμεσολαβητές για να διεκπεραιωθεί πιο σύντομα η δουλειά τους.
Σημαντικό πλήγμα στο «γρηγορόσημο» κατάφερε να πετύχει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και κατ΄επέκταση και οι Διευθύνσεις Μεταφορών των κατά τόπους Περιφερειών με την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr μέχρι σήμερα έχουν διεκπεραιωθεί περίπου 1 εκατ. αιτήματα ψηφιακά με αποτέλεσμα οι πολίτες να γλιτώσουν από την καταβολή του «γρηγορόσημου» το οποίο κυμαίνεται στα 50 ευρώ.
BUY NOW
Δηλαδή μέχρι σήμερα δεν έχουν διακινηθεί 50 εκατ. ευρώ που δίδονταν για «γρηγορόσημο» από τους πολίτες σε διάφορους διαμεσολαβητές ώστε να κάνουν πιο γρήγορα την δουλειά τους. Ωστόσο ακόμη δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως το «γρηγορόσημο» και ακόμη κάποιοι πληρώνουν αδρά για να αποκτήσουν εύκολο αριθμό στην καινούρια πινακίδα κυκλοφορίας τους όπως συνεχόμενη αρίθμηση (1,2,3,4) ή όμοια νούμερα (25,25) ή χιλιάδες (2000) ή όμοια και οι τέσσερις αριθμοί της πινακίδας (4,4,4,4). Ανάλογα με την επιλογή του αριθμού της πινακίδας κυκλοφορίας αυξάνεται και ανάλογα το κόστος του «γρηγορόσημου».

Τα στοιχεία
Μέχρι τις αρχές του 2020 καμία διαδικασία δεν μπορούσε να διεκπεραιωθεί ψηφιακά από τους πολίτες. Το 2023 έχουμε 16 ψηφιακές υπηρεσίες προς του πολίτες, 1 νέα ψηφιακή υπηρεσία κάθε 2,5 μήνες ενώ έως το πρώτο εξάμηνο του 2024 είχαν εκδοθεί πάνω από 700.000 Προσωρινές Άδειες Οδήγησης, 150.000 αιτήσεις για ενημέρωση των στοιχειων πολιτών στο μητρώο Αδειών Οδήγησης, 55.000 αιτήσεις για αντικατάσταση και αντίγραφα των αδειών οδήγησης (λόγω κλοπής/απώλειας/φθοράς), 45.000 αιτήσεις για ανανέωση αδειών οδήγησης, 22.000 αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας (λόγω κλοπής/απώλειας/φθοράς), 23.000 μεταβιβάσεις ΙΧ και μοτοσυκλετών.
Την ίδια στιγμή πάνω από 1 εκατ. πολίτες έχουν «κατεβάσει» το δίπλωμά τους στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού τηλεφώνου τους.