Προσοχή, απάτη με ψεύτικα τροχαία ατυχήματα – Τι συμβουλεύει η αστυνομία

Τροχαία ατυχήματα Ελλάδα Ιούνιος 2021

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας για περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι έχουν ως σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από πολίτες.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες (κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες), προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να γίνουν πιο πειστικοί, έτεροι συνεργάτες παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Τροχαίο ατύχημα

Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.

Η αστυνομία επισημαίνει ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Επίσης, καλεί όλους τους πολίτες να μη δίνουν τηλεφωνικά σε τρίτους τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας, όπως τον αριθμό και τον τριψήφιο κωδικό ασφάλειας (CVV), όπως επίσης να μην παρέχουν ποτέ σε τρίτους τον εξαψήφιο αριθμό επιβεβαίωσης συναλλαγής OTP , που στέλνει η τράπεζα στο κινητό τους τηλέφωνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ