Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο του πλανήτη πάτησε στην Ευρώπη

HT Aero

Την πρώτη εμφάνιση επί ευρωπαϊκού εδάφους πραγματοποίησε το ιπτάμενο αυτοκίνητο της κινεζικής Xpeng, προαναγγέλλοντας την έναρξη των δοκιμαστικών πτήσεων στους αιθέρες της γηραιάς ηπείρου.

Η μέρα που τα αυτοκίνητα θα ίπτανται στους αιθέρες δεν είναι πολύ μακριά, για την ακρίβεια είναι πιο κοντά απ’ όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, μιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι κατασκευαστές οι οποίοι εξελίσσουν και μάλιστα με πυρετώδεις ρυθμούς το… ιπτάμενο μέλλον τους.

Ένα σημαντικό προβάδισμα σε αυτό το ιδιότυπο… space race φαίνεται πως έχει η κινεζική Xpeng, η οποία όχι μόνο έχει ήδη αποκαλύψει τα πλάνα της για την παραγωγή του πρώτου ιπτάμενου αυτοκινήτου, αλλά δείχνει έτοιμη να ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις και επί ευρωπαϊκού «εδάφους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
HT-Aero

Η Xpeng παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το X2, ένα τετράτροχο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ίπταται σε απόσταση 1.500 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας, χάρη στους δύο πτυσσόμενους βραχίονες και τους ισάριθμους ηλεκτροκίνητους έλικες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κινεζικής φίρμας, το Xpeng X2 θα περάσει στη γραμμή παραγωγής, ωστόσο, οι δοκιμές εξέλιξής του και μάλιστα στη γηραιά ήπειρο, πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

HT-Aero
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ικανότητα το Xpeng X2 να ταξιδεύει στον αέρα θα οφείλεται εν μέρη στο πλήρως αυτόνομο σύστημα πτήσης, το οποίο δεν θα προϋποθέτει από τον χειριστή του να διαθέτει γνώσεις… αεροπλοΐας.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες προδιαγραφές του πολλά υποσχόμενου Xpeng X2, το μήκος του θα φτάνει τα 4,97 μέτρα, το βάρος -χάρη στην ανθρακονημάτινη κατασκευή του- δεν υπερβαίνει τα 560 κιλά, η μέγιστη ταχύτητα πτήσης θα φτάνει τα 130 χλμ./ώρα και η αυτονομία τα 30 λεπτά στο ύψος των 1.000 μέτρων.

HT-Aero

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα είναι το κόστος του πρώτου -κατά τα φαινόμενα- ηλεκτρικού αυτοκινήτου που πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής, αν και οι πτήσεις πάνω από τους μποτιλιαρισμένους δρόμους των μεγαλύτερων αστικών κέντρων του πλανήτη θα αποτελέσει, για αρχή τουλάχιστον, μια ακριβοπληρωμένη πολυτέλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ