Τέλος ο δωρεάν αέρας στα βενζινάδικα -Η απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις

Αέρας βενζινάδικα

Η δυσμενής οικονομική κατάσταση των βενζινάδικων στη Γερμανία αναγκάζει τους πρατηριούχους να σταματήσουν τη δωρεάν παροχή του αέρα στους οδηγούς που θα θελήσουν να ελέγξουν την πίεση των ελαστικών τους.

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στη Γερμανία η πρόθεση των πρατηριούχων να διακόψουν την παροχή δωρεάν υπηρεσιών προς τους οδηγούς, χρεώνοντας ακόμα και τον… αέρα για τα ελαστικά αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Αυτή θα αποτελέσει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς για ευνόητους λόγους οι οποίοι σχετίζονται με την ασφάλεια, η πρόσβαση στο σύστημα ελέγχου πίεσης και παροχής αέρα για τα ελαστικά των πρατηρίων είναι σε ολόκληρο τον δυτικό -και όχι μόνο- κόσμο ελεύθερη και δωρεάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τα πρατήρια καυσίμων στη Γερμανία, τα οποία επικαλούνται τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ώστε να δικαιολογήσουν την πρόθεσή τους να χρεώνουν κάθε όχημα που θα προσθέτει αέρα στα ελαστικά του.

Σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γερμανίας, εκτός από την αύξηση στο κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών, οι πολίτες που διαθέτουν αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα θα επωμιστούν ένα ακόμα έξοδο, εκείνο της χρήσης του συμπιεστή αέρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2013 μια πολυεθνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία και τη διάθεση καυσίμων είχε πάρει την απόφαση να χρεώνει τον αέρα για τα ελαστικά των οχημάτων, ωστόσο, οι υπόλοιπες εταιρείες δεν θέλησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό ωστόσο πολύ σύντομα θα αλλάξει, καθώς η ενεργειακή κρίση έχει συρρικνώσει τα έσοδα των πρατηρίων σε τέτοιον βαθμό που καθιστά ασύμφορη τη λειτουργία του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρωση των ελαστικών με αέρα.

Το επιχείρημα των πρατηριούχων και όσων εκμεταλλεύονται βενζινάδικα, είναι ότι θα πρέπει να δαπανήσουν αρκετά χρήματα για την αγορά και τη συντήρηση του τεχνικού εξοπλισμού. Έτσι το κόστος θα πρέπει να το επωμιστούν οι χρήστες και όχι οι επιχειρήσεις, βάζοντας οριστικό τέλος σε μια δωρεάν παροχή.

Διαβάστε επίσης:



ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ