Τι εξαφανίζεται από τα σύγχρονα αυτοκίνητα -Το αξεσουάρ που «έκοψε» η τεχνολογία

Easy fuel 1

Το ρεζερβουάρ καυσίμων των καινούργιων αυτοκινήτων έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που ορισμένα μέρη του πήραν την άγουσα για αποδυτήρια.

Πολλά από τα σύγχρονα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά φέρουν λιγότερα εξαρτήματα σε σχέση με τους προκατόχους τους. Πάρτε για παράδειγμα τον εφεδρικό τροχό ανάγκης ή την βέργα ελέγχου της στάθμης του λιπαντικού του κινητήρα. Μέσα σε αυτά λοιπόν, έρχεται να προστεθεί τα τελευταία χρόνια και η τάπα του ρεζερβουάρ καυσίμων.

Η αλήθεια είναι ότι η αντικατάσταση διαφόρων «συστημάτων» με πιο σύγχρονα που φέρουν λιγότερα εξαρτήματα, δεν αποτελεί πρόβλημα για τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς. Ορισμένα όμως από αυτά, έχουν τραβήξει την προσοχή των τελευταίων και δεν τους κάνει εντύπωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Easy fuel 5

Ο λόγος για τα ρεζερβουάρ καυσίμων που δεν έχουν τάπα στο στόμιο ανεφοδιασμού. Η Ford, για παράδειγμα, αποφάσισε να αφαιρέσει τις τάπες κλεισίματος το 2006 και το 2008 όλα τα μοντέλα της είχαν αυτού του είδους το στόμιο. Από τότε βέβαια, δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές, ειδικά πολυτελών οχημάτων, που ακολούθησαν αυτή την πρακτική και για τα δικά τους μοντέλα.

Υπάρχουν πολλές απαντήσεις στο ερώτημα γιατί ορισμένοι κατασκευαστές αποφάσισαν να αφαιρέσουν την τάπα του ρεζερβουάρ. Και η σημαντικότερη είναι ότι βοηθά στην αποφυγή κλοπής καυσίμου. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ειδικό σύστημα που «σφραγίζει» το ρεζερβουάρ για την αποφυγή διαρροής σε όλες τις συνθήκες.

Easy fuel 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η απουσία τάπας από το στόμιο του ρεζερβουάρ διευκολύνει τους οδηγούς, καθώς τους επιτρέπει να βάζουν καύσιμα πιο γρήγορα, ενώ μειώνεται και η πιθανότητα διαφυγής αερίων κατά τον ανεφοδιασμό.

Τέλος, τα ρεζερβουάρ χωρίς τάπα κλεισίματος έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ανθεκτικότητα και την αντίσταση στη διάβρωση και την φθορά από την καθημερινή χρήση. Επομένως, απαιτούν μηδαμινή συντήρηση, αλλά και συχνούς ελέγχουν για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν σωστά.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ