Το άγνωστο κόλπο με το καυτό νερό στο αυτοκίνητο- Πώς να το χρησιμοποιήσεις για να γλιτώσεις χρήματα και την επισκευή
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τα δέντρα των δρόμων έχουν αρχίσει να «δακρύζουν» ρετσίνι, ταλαιπωρώντας την βαφή των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Το ζεστό νερό μπορεί να δώσει τη λύση, σε αυτή αλλά και άλλες ζημιές του αυτοκίνητου μας.
Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει και όλοι ψάχνουμε ένα σκιερό μέρος κάτω από ένα δέντρο για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας και να γλυτώσουμε το «βράσιμο» της καμπίνας όταν επιστρέψουμε σε αυτό.
Το αποτέλεσμα όμως είναι να καλύπτεται το αυτοκίνητό μας με ρετσίνι και χυμό από τους καρπούς των δέντρων, λεκέδες που είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός γιατί είναι ο χειρότερος σύμβουλος και μπορεί να δημιουργήσουμε ζημιά στο βερνίκι της βαφής.
BUY NOW
Υπάρχουν μερικές συμβουλές για να απαλλάξετε πλήρως το αυτοκίνητό σας από τους χυμούς των καρπών και το ρετσίνι που στάζει, με ελάχιστη προσπάθεια και σχεδόν μηδενικό κόστος.
Το παν είναι να ενεργήσετε το ταχύτερο δυνατό. Όπως και στην περίπτωση που λερώνεται το αυτοκίνητο από κουτσουλιές ή σκοτωμένα μυγάκια, έτσι και με το ρετσίνι πρέπει να το αφαιρέσουμε πριν ακόμα στεγνώσει πάνω στο βερνίκι της βαφής, χρησιμοποιώντας ένα απλό μαλακό πανί και λίγο νερό. Όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το αφαιρέσουμε και τόσο περισσότερο αυξάνουμε την πιθανότητα να τραυματίσουμε το χρώμα του αυτοκινήτου.
Σε περίπτωση όμως που έχει στεγνώσει το ρετσίνι, θα πρέπει να παρκάρουμε σε μη σκιερό μέρος για να ανεβάσει θερμοκρασία η λαμαρίνα του αμαξώματος και κατά συνέπεια να μαλακώσει το ρετσίνι.
Πριν όμως ξεκινήσουμε την «θεραπεία», θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όλη η διαδικασία πλυσίματος του αυτοκινήτου για να απαλλαγούμε από τη σκόνη και άλλες βρωμιές που θα γρατσουνίσουν το βερνίκι όταν αρχίσουμε να αφαιρούμε το ρετσίνι.
Αφού πλύνουμε το αυτοκίνητο μας, ζεσταίνουμε καλά λίγο νερό (όχι βράσιμο), μιας και η θερμότητα θα μαλακώσει τους λεκέδες από το ρετσίνι των δέντρων και θα αφαιρεθούν πιο εύκολα από το αμάξωμα. Φοράμε γάντια και αφήνουμε να περάσει λίγη ώρα για να αφαιρεθεί πιο εύκολα το ρετσίνι. Στα πλαστικά μέρη (προφυλακτήρες, καθρέφτες ή ακόμα και φτερά ορισμένων αυτοκινήτων) χρησιμοποιούμε ελαφρώς πιο δροσερό νερό για να αποφύγουμε τον κίνδυνο παραμόρφωσής τους από την θερμότητα.
Μόλις μουλιάσει ο λεκές από το ρετσίνι, μπορούμε απλά να τρίψουμε με τα δάχτυλά μας τον λεκέ από το ρετσίνι. Προσοχή όμως, δεν χρησιμοποιούμε τα νύχια μας για να μην πληγώσουμε το βερνίκι του χρώματος. Εάν δεν είναι τόσο εύκολη η αφαίρεση του λεκέ, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Πέρα όμως από την αφαίρεση του λεκέ από ρετσίνι, το ζεστό νερό μπορεί να μας βοηθήσει και σε ένα μικρό βαθούλωμα που έχει υποστεί κάποιο εξωτερικό πλαστικό μέρος του αμαξώματος, όπως ο προφυλακτήρας ή το εμπρός φτερό (σε ορισμένα μοντέλα το τελευταίο).
Σε αντίθεση όμως με την εφαρμογή του ζεστού νερού στον λεκέ που βρίσκεται πάνω στα μεταλλικά τμήματα του αυτοκινήτου, τα πλαστικά θέλουν ελαφρώς μικρότερη θερμοκρασία νερού. Μάλιστα, πριν αρχίσουμε να «λούζουμε» την περιοχή με ζεστό νερό, ρίχνουμε πρώτα κρύο έτσι ώστε να υποστεί ένα «σοκ» η επιφάνεια για να μπορούμε μετά με το ζεστό νερό να επέμβουμε στην επιφάνεια που έχει υποστεί το βαθούλωμα και την φέρουμε στα «ίσια» της.