Η Νότια Αφρική φλερτάρει με τη Formula 1 (video)

Kyalami

Σε προηγούμενες δεκαετίες, η Νότια Αφρική αποτελούσε ενεργό κομμάτι της Formula 1, έχοντας αγώνα αλλά και οδηγούς να μάχονται στην πίστα. Όμως εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, είναι απούσα – πράγμα που θέλει να αλλάξει.

Υπάρχουν εδώ και καιρό επαφές, συζητήσεις, φήμες, όμως πλέον οι Νότιο-Αφρικανοί δηλώνουν ανοιχτά πως κάνουν ότι μπορούν για να δελεάσουν το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να επιστρέψει.

Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε ο Warren Scheckter, CEO του επενδυτικού Group που είναι πίσω από την επιστροφή του GP της Νότιας Αφρικής, μιλώντας στο Formulapassion.it: «Τα τελευταία χρόνια υποδεχθήκαμε τον πρώην Διευθύνων Σύμβουλο της F1, Chase Carey, κι άλλα μέλη της διοίκησης του σπορ και υπήρξαν συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης, ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός πως υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές επιβεβαιώθηκε με την οργάνωση road show στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ. Αυτό ήταν προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου του 2020 αλλά ματαιώθηκε λόγω της Covid-19.

Υπάρχει επικοινωνία, υπάρχει πρόθεση, υπάρχει επένδυση, υπάρχει πίστα; Εκεί, παρά τα σενάρια για προσωρινά σιρκουί πόλης, είτε στο Γιοχάνσμπουργκ είτε στο Ντέρμπαν, όλα δείχνουν πως αν η F1 επιστρέψει στη Νότια Αφρική, τότε θα επιστρέψει σε ένα αναβαθμισμένο Κυαλάμι.

Ο λόγος για την ιστορική πίστα που είναι λίγο έξω από τη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αφρικής και που φιλοξενούσε Γκραν Πρι από το 1967 έως το 1985 και μετά, έχοντας πλέον αναβαθμιστεί μετά το τέλος του Άπαρχαϊντ, το 1992 και το 1993. Από το 2018 υπάρχει συζήτηση επιστροφής αλλά όπως φαίνεται, τώρα αυτή είναι πιο πιθανή από ποτέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε σχέση με τα πιθανά σιρκουί σε δρόμους πόλης, το Κυαλάμι αποτελεί τη λογικότερη επιλογή. Λόγω της ιστορίας του αλλά και της άμεσης διαθεσιμότητας του για να φιλοξενήσει αγώνα», είπε ο Scheckter. Αν σας λέει κάτι το όνομα αυτό, πρόκειται για τον γιο του παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 για το 1979, Jody Scheckter. Και στόχος του, είναι η Νότια Αφρική να βρίσκεται στο πρόγραμμα της Formula 1 από το 2023.

Σήμερα το Κυαλάμι έχει μήκος 4.529km και 16 στροφές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ