Μπαίνουν 1.000 κάμερες στους δρόμους -Θα «βλέπουν» τους παραβάτες οδηγούς

Speed camera 1

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθούν 1.000 κάμερες που θα ελέγχουν τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Τέλος στα τροχαία ατυχήματα στην Αθήνα αλλά και στην παραβατικότητα των οδηγών θα επιδιώξει να βάλει η κυβέρνηση με ένα πραγματικά φιλόδοξο σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει την τοποθέτηση καμερών σε κεντρικούς οδηγούς άξονες όπου καταγράφεται υψηλή παραβατικότητα αλλά και θανατηφόρα τροχαία.

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να του καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για την τοποθέτηση 1.000 καμερών που θα ελέγχουν τους δρόμους της πρωτεύουσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Έχω ζητήσει από το Προστασίας του Πολίτη και από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόταση για το πώς θα βάλουμε 1.000 κάμερες στην Αθήνα για τον έλεγχο της παραβατικής συμπεριφοράς στο δρόμο. Αναφέρομαι σε κράνη, ζώνες ασφάλειας, ταχύτητα κ.α. Η κλήση θα πηγαίνει απευθείας στον παραβάτη και αν οι πολίτες αισθανθούν ότι μπαίνει τάξη τότε θα μειωθούν αισθητά και οι παραβατικές συμπεριφορές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ