7.200 καινούργια περιπολικά πιάνουν δουλειά στη γειτονιά της Ελλάδας -Σε ποιον ανήκει ο υπερσύγχρονος στόλος

Νέα αυτοκίνητα στην Τουρκία

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την ενίσχυση του στόλου της αστυνομίας και της χωροφυλακής με καινούργια αυτοκίνητα που ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνολογίες.

Μεγάλη ενίσχυση για το απαιτητικό επιχειρησιακό έργο της τουρκικής αστυνομίας και χωροφυλακής. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ενίσχυση των δύο σωμάτων ασφαλείας με συνολικά 7.204 καινούργια αυτοκίνητα.

νέα αυτοκίνητα τουρκικής αστυνομίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκδήλωση ο Ερντογάν χαιρέτισε όλα τα σώματα ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία και η χωροφυλακή αποτελούν πηγή υπερηφάνειας τόσο για τη χώρα όσο και το έθνος. Από τα συνολικά 7.204 οχήματα, τα 5.001 θα ενταχθούν στον στόλο της αστυνομίας και τα 2.203 θα υπηρετούν τη χωροφυλακή.

Μεγάλος αριθμός των καινούργιων οχημάτων αφορούν το «τετράτροχο καμάρι» της Τουρκίας, ήτοι το Togg T10X, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό “Made in Turkey” αυτοκίνητο.

Πρόκειται για ένα 4,6 μέτρων SUV που καταγράφει πολύ καλές εμπορικές επιδόσεις στη γειτονική χώρα, έχοντας ως στόχο να σταδιοδρομήσει εμπορικά και στην Ευρώπη, με πρώτο προορισμό τη Γερμανία.

Σε πρώτη φάση, το μοντέλο διατίθεται αποκλειστικά ως πισωκίνητο με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας είτε 52,4 kWh, είτε 88,5 kWh και ισχύ 218 PS/350 Nm.

Togg T10X
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει προσφέρει τεράστια υποστήριξη στην Togg -μια κοινοπραξία 5 τουρκικών κολοσσών- παρέχοντάς της μεταξύ άλλων φοροαπαλλαγές, δωρεάν γη για τη δημιουργία του εργοστασίου της, αλλά και δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Εκτός από το Togg T10X, ο στόλος των δύο σωμάτων ασφαλείας ενισχύθηκε και με Dacia Duster δεύτερης γενιάς, ένα μοντέλο που διακρίνεται για την αξιοπιστία του και τη δυνατότητά του να κινείται απρόσκοπτα σε κακοτράχαλα εδάφη. Σήμερα το μοντέλο βρίσκεται στην τρίτη του γενιά, έχοντας αναβαθμιστεί σημαντικά σε διάφορους τομείς, όπως τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, όπως και τα συστήματα κίνησης.

περιπολικά Τουρκίας

Επιπλέον, νέα προσθήκη στον στόλο αποτελούν και κάποια Skoda Kodiaq, τελευταίας γενιάς. Πρόκειται για ένα μοντέλο 4,76 μέτρων το οποίο είναι διαθέσιμο σε κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid, ενώ προσφέρεται τόσο σε 5θέσια όσο και σε 7θέσια έκδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο περιθώριο της τελετής παράδοσης των οχημάτων, ο Ερντογάν ανέφερε ότι τα νέα οχήματα θα συνδράμουν στη διατήρηση της δημόσιας τάξης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των ναρκωτικών.

περιπολικά skoda kodiaq τουρκία

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ