9 στους 10 οδηγούς επιστρέφουν στα θρανία -Τα σήματα που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερού και κανείς δεν γνωρίζει

Σήματα κυκλοφορίας

Οι οπτικές διαφορές μεταξύ των δύο πινακίδων είναι αρκετά μικρές, με τους περισσότερους οδηγούς να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τις ερμηνείες τους, κι όχι δεν αναφέρονται σε καμήλες.

Οι καμήλες χωρίζονται σε δύο είδη, τη Βακτριανή και την Αραβική, με μία από τις μεγαλύτερες διαφορές τους να εντοπίζεται στις καμπούρες τους. Η πρώτη έχει δύο ύβους και ζει σε πιο κρύες συνθήκες, ενώ η δεύτερη έχει μία και διαθέτει την ικανότητα να επιβιώνει σε ερημικά οικοσυστήματα.

Αν και οι θερμοκρασίες που παρατηρούνται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν και στο φυσικό τους περιβάλλον, τα συμπαθή τετράποδα δεν συναντώνται στην Ελλάδα, σε αντίθεση βέβαια με τα δύο σήματα που τις θυμίζουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον Κ.Ο.Κ. συναντάμε τις πινακίδες Κ-9 και Κ-10, οι οποίες είναι τριγωνικού σχήματος, με μαύρο σύμβολο, κίτρινο φόντο και κόκκινο περίγραμμα, και εντάσσονται στην κατηγορία της αναγγελίας κινδύνου, προειδοποιώντας τους οδηγούς για το τι ακολουθεί.

pinakida kok 3

Η Κ-9 δείχνει ένα δρόμο με δύο «καμπούρες» και υποδηλώνει επικίνδυνο ανώμαλο οδόστρωμα, σε κακή κατάσταση, με λάκκους κ.λπ. Από την άλλη, η Κ-10 έχει μία καμπύλη που προειδοποιεί ότι μπροστά υπάρχει επικίνδυνο υπερυψωμένο οδόστρωμα ή απότομη κυρτή αλλαγή της κατά μήκος κλίσης του δρόμου.

pinakida kok 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Κ-11, η οποία μοιάζει σαν να είναι το άλλο μισό του σχήματος που συναντάμε στην Κ-10 και περιγράφει επικίνδυνο κάθετο ρείθρο (αυλάκι) ή απότομη κοίλη αλλαγή της κατά μήκος κλίσης του δρόμου.

pinakida kok

Σε κάθε περίπτωση, όσο και να μοιάζουν οι παραπάνω πινακίδες, καλό είναι να θυμόμαστε τις διαφορές τους, ώστε, όταν τις συναντήσουμε, να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την κατάσταση του οδοστρώματος για να παραμείνουμε ασφαλείς.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ