![metaxeirismena-plafon-2](/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle_small/public/2024-12/metaxeirismena-plafon-2.jpg?itok=zvIHfEVs)
Πώς έχει στηθεί η κομπίνα και πως εισπράττουν τα ποσά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που στο τέλος ζητούν και συγγνώμη!
Μια νέα επικερδή κομπίνα με ανύπαρκτα αυτοκίνητα έχουν στήσει κάποιοι επιτήδειοι μέσω των social media πιάνοντας στη φάκα τους εκατοντάδες ανυποψίαστους καταναλωτές.Το Carandmotor.gr αποκαλύπτει όλη τη κομπίνα και πως μπορούν να προστατευθούν οι καταναλωτές.
Αρχικά η σπείρα αναρτά σταsocial media (κυρίως στο Facebook) αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε άκρως δελεαστικές τιμές.
BUY NOW
Στην συγκεκριμένη περίπτωση της απάτης που έχει το Carandmotor.gr στη διάθεσή του αφορά ένα μεταχειρισμένο Toyota Yaris με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2015 το οποίο έχει διανύσει 90.000 χλμ. και πωλείται έναντι 5.200 ευρώ!
Μάλιστα η αγγελία για να γίνει πιο πιστευτή είχε αναρτηθεί από μία εταιρεία οικοδομικών υλικών.Ο ανυποψίαστος καταναλωτής έσπευσε να αρπάξει την ευκαιρία, καθώς αντίστοιχα μεταχειρισμένα Yaris πωλούυνται τουλάχιστον έναντι 8.000 με 9.000 ευρώ και αμέσως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη του Yaris ευκαιρία.
Ο πωλητής απάντησε στην κλήση επισημαίνοντας ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στην Καβάλα και απαίτησε από τον υποψήφιο αγοραστή να στείλει μια προκαταβολή για να κρατήσει να δει το αυτοκίνητο γιατί έχει μεγάλη ζήτηση.
Βέβαια ο πωλητής διαβεβαίωσε τον ανυποψίαστο καταναλωτή ότι το αυτοκίνητο είναι ατρακάριστο, άβαφο, έχει βιβλίο σέρβις, βρίσκεται πάντα σε γκαράζ και επέμενε να αποσταλεί μια προκαταβολή ώστε να το κρατήσει.
Ο πωλητής για την προκαταβολή είπε στον ανυποψίαστο καταναλωτή να μεταβεί στο πλησιέστερο ATM της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται ώστε με έναν μαγικό τρόπο να του μεταφέρει το ποσό της προκαταβολής.
Ο αγοραστής μετέβη στο ΑΤΜ και έβαλε την κάρτα του στο μηχάνημα και κατόπιν εντολών του πωλητή εισήγαγε έναν 4ψηφιο κωδικό μέσω του οποίου θα μεταφέρονταν τα χρήματα της προκαταβολής στον πωλητή. Ωστόσο αυτό δεν επετεύχθη και το ΑΤΜ πέταγε έξω την κάρτα.
Κατόπιν ο πωλητής είπε στον ανυποψίαστο καταναλωτή να μεταβεί στο πλησιάαστερο περίπτερο και να του μεταφέρει τα χρήματα μέσω της εφαρμογής Paysafe.
Η μεταφορά χρημάτων μέσω Payasfe έχει όριο 100 ευρώ την φορά. Ο ανυποψίαστος καταναλωτής έστειλε τελικά 9 εμβάσματα των 100 ευρώ χρεώνοντας την χρεωστική τραπεζική του κάρτα. Δηλαδή ο πωλητής μέσω της Paysafe είχε ήδη εισπράξει 900 ευρώ.
Την επόμενη ημέρα ο πωλητής προτρέπει τον υποψήφιο αγοραστή να του εξοφλήσει το αυτοκίνητο καθώς ο λογιστής του ήταν στην Εφορία και έπρεπε να κοπεί το τιμολόγιο αγοράς.
Του είπε να πάει πάλι σε κάποιο περίπτερο με μετρητά αυτή την φορά μέσω της Paysafe να του αποστείλει με την κατάθεση μετρητών 2.100 ευρώ. Ο ανυποψίαστος καταναλωτής είχε ήδη δώσει 3.000 ευρώ για το ανύπαρκτο αυτοκίνητο και φαίνεται ότι δεν ήταν διατεθημένος να καταθέσει άλλα χρήματα μέχρι να παραλάβει το αυτοκίνητο.
Τότε ο πωλητής του είπε ότι θα του αποστείλει στον τραπεζικό του λογαριασμό τα υπόλοιπα περίπου 2.000 ευρώ ώστε να τα παραλάβει και στη συνέχεια να πάει να τα καταθέσει στον αγοραστή πάλι με την μέθοδο της Paysafe στο περίπτερο.
Αφού έστειλε σε φωτογραφίες τα τραπεζικά μηνύματα των καταθέσεων με τα χρήματα προς το αγοραστή ο πωλητής τον διαβεβαίιωσε ότι δεν χρειάζεται να μεταβεί εκείνος στην Καβάλα για να παραλάβει το αυτοκίνητο αλλά θα του πήγαιναν εκείνοι στην Αθήνα.
Αφού ο ανυποψίαστος καταναλωτής πείστηκε ότι ο αγοραστής κατέθεσε τα χρήματα στον λογαριασμό του μετέβη και πάλι στο περίπτερο όπου μέσω της υπηρεσίας Paysafe μετέφερε επιπλέον 2.000 ευρώ.
Αφού ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 5.000 ευρώ ο πωλητής του είπε ότι το αυτοκίνητο είναι στο δρόμο και κατεβαίνει από την Καβάλα στην Αθήνα.
Μάλιστα στην τελευταία τηλεφωνική κλήση που είχε ο αγοραστής με τον απατεώνα πωλητή τον διαβεβαίωσε ότι σε 15 λεπτά το αυτοκίνητο φτάνει στο σπίτι του. Δυστυχώς όπως το αυτοκίνητο δεν έφτασε ποτέ και βέβαια ο απατεώνας έμπορος δεν απάντησε ποτέ στις κλήσεις του αγοραστή.
Μετά από δύο ημέρες όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το Carandmotor.gr o ο απατεώνας έμπορος απέστειλε ένα μήνυμα στο θύμα του στο οποίο ανέγραφε χαρακτηριστικά: «Καλημέρα, καλή εβδομάδα, τι κάνεις. Χίλια συγγνώμη για όλα».
Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς αυτοκίνητο όχι μόνο δεν υπήρχε αλλά η πινακίδα κυκλοφορίας του υποτιθέμενου μεταχειρισμένου Toyota Yaris ανήκε σε ένα Peugeot 208 ενώ ο κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού από τον οποίο φαίνεται η άκυρη κατάθεση εμβάσματος από τον πωλητή προς τον υποψήφιο αγοραστή ανήκει σε έναν υπερήλικα άνθρωπο που ουδέποτε έχει απασχολήσει τις Αρχές και βέβαια δεν έχει καμία επαφή με την ηλεκτρονική τραπεζική...