Βουλιάζει στα χρέη μεγάλη εταιρεία -Σταματάει την παραγωγή, στον αέρα 3.000 υπάλληλοι

KTM Factory

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσικλετών της ευρωπαϊκής ηπείρου, η γνωστή σε όλους KTM, βρίσκεται σε δεινή θέση όντας αναγκασμένη εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου κρίσης χρέους να διακόψει την παραγωγή.

Το περίφημο «ενός κακού, μύρια έπονται» έρχεται να επιβεβαιώσει η KTM, η οποία βρίσκεται πλέον στο χείλους του γκρεμού καθώς είναι αναγκασμένη να διακόψει την παραγωγή μοτοσικλετών, ελλείψει των απαραίτητων εξαρτημάτων.

Είναι γνωστό ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσικλετών της Ευρώπης, με έδρα την Αυστρία, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια οικονομικά προβλήματα, όντας αναγκασμένη να πουλήσει ακόμα και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της MV Agusta στην προσπάθειά της να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να εξυπηρετήσει το χρέος της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ktm

Ωστόσο, η προσπάθεια αναδιάρθρωσης της αυστριακής εταιρείας φαίνεται να μην είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, μιας και σήμερα η KTM είναι αναγκασμένη να διακόψει την παραγωγική διαδικασία καθώς δεν διαθέτει το απαραίτητο απόθεμα εξαρτημάτων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της είδησης ότι οι Αυστριακοί δεν θα καταφέρουν να καταβάλλουν τον επόμενο μήνα τα 600 εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν στους πιστωτές τους, γεγονός που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε «ξαφνικό θάνατο» την KTM.

Εκτός των άλλων, το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 27 Ιουλίου όπως ο ίδιος ο CEO της αυστριακής εταιρείας ανακοίνωσε στους υπαλλήλους με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον τους.

ktm
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την 1η Μαΐου έως τις 31η Ιουλίου ισχύει νέα επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία προβλέπει εβδομαδιαίο ωράριο 30 ωρών για τους εργαζόμενους στην Αυστρία. Οι μισθοί θα προσαρμοστούν αναλόγως ώστε να αποφευχθούν οι μαζικές απολύσεις.

Σε περίπτωση, πάντως, που δεν βρεθεί επενδυτής, ο οποίος θα καταφέρει να καλύψει έστω και ένα μέρος των χρεών θα είναι πολύ δύσκολο για την ΚΤΜ να επιβιώσει και να αποφύγει μια άτακτη χρεοκοπία καθώς και τη ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ