
Δημοπρατείται σήμερα στη Γαλλία μία ιστορική Ferrari 550 Maranello την οποία είχε για λίγες μέρες στην κατοχή του ο Michael Schumacher.
Το λανσάρισμα του μοντέλου στη Γερμανία είχε συμπέσει με τις Ferrari Racing Days τον Ιούλιο του 1996, μια εκδήλωση στο Nürburgring που είχε σκοπό να αναδείξει τα μοντέλα της μάρκας. Εκεί εμφανίστηκαν οκτώ νέες 550 Maranello, τις οποίες θα οδηγούσαν θρύλοι ή ανερχόμενοι τότε οδηγοί, μεταξύ των οποίων οι Niki Lauda, Jody Scheckter, Eddie Irvine, Giancarlo Fisichella, Max Papis και ο νεαρός τότε Michael Schumacher.
Το μοντέλο της Ferrari «φορούσε» έναν V12 κινητήρα 5,5 λίτρων, που αποδίδει 485 ίππους, ενώ η κίνηση έρχεται από τους πίσω τροχούς. Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.
BUY NOW

Λίγο αργότερα, ένα από τα οκτώ αντίτυπα (το οποίο είχε οδηγήσει ο Max Papis στην εκδήλωση), σε ασημί χρώμα (Argento Nürburgring), με εσωτερικό Cartier Red, επιλέχθηκε από το ιταλικό περιοδικό Quattroruote για την παρουσίαση του μοντέλου τον Αύγουστο του 1996.
Έπειτα από τα γυρίσματα, το αυτοκίνητο επέστρεψε στο Maranello. Λίγο αργότερα ο Michael Schumacher χρειάστηκε ένα αυτοκίνητο, επομένως του δόθηκε για προσωπική χρήση. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό το κράτησε ή τον αριθμό χιλιομέτρων που «έγραψε».

Λίγο πριν από την εξαγωγή του αυτοκινήτου στην Ιαπωνία το 2003, η Ferrari ζήτησε από τον Schumacher να επιβεβαιώσει ότι το είχε για λίγες ημέρες στην κατοχή του, με τον Γερμανό να απαντά μέσω επιστολής:
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι η 550 από το Maranello, με αριθμό πλαισίου 105067, είναι ένα αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει πολλές φορές. Ελπίζω ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης της θα την απολαύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα». Επίσης έβαλε την υπογραφή του στην επένδυση πάνω στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Το όνομα του Michael Schumacher προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον για την αγορά του αυτοκινήτου. Από τότε, η 550 Maranello έχει αλλάξει δύο φορές χέρια στην ασιατική χώρα, ενώ τώρα επιστρέφει στην Ευρώπη για να βρει νέο ιδιοκτήτη. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με μόλις 10.008 χιλιόμετρα στο οδόμετρο και είναι συντηρημένη σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ιταλικής μάρκας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου Aguttes που θα αναλάβει τη δημοπρασία, η τιμή της αναμένεται μεταξύ 200.000 και 250.000 ευρώ. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημοπρασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.