Οι Έλληνες οδηγοί έγιναν διάσημοι σε ολόκληρο τον πλανήτη -Τι κατέγραψαν με την κάμερα τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας

akri dromou

Viral έγινε το βίντεο που δείχνει μια από τις κακές συνήθειες που έχουν οι Έλληνες οδηγοί.

Η οδήγηση σε μια ξένη χώρα μπορεί να είναι ένας έξυπνος τρόπος να δεις τα μέρη που θέλεις χωρίς να “εγκλωβίζεσαι” από τις πεπατημένες και συνήθως ακριβές εκδρομές των τουριστικών γραφείων.

Εκτός από το ότι προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία και οικονομία χρόνου σε σχέση με τη μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορεί να αποδειχτεί και αρκετά πιο φθηνή λύση για να απολαύσεις τα τοπία μιας χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διαδικασία οδήγησης σε ξένο κράτος είναι αρκετά απλή, αφού το δίπλωμα από την εκάστοτε χώρα μέλος (αρκεί να μην είναι το παλιό τρίπτυχο) είναι αρκετό για να μπορέσει κάποιος να ενοικιάσει ένα όχημα.

Oπαδοί αυτής της τακτικής φαίνεται να είναι και οι travel influencers Mundotogether που επισκέπτονται διάφορες χώρες σε όλη το κόσμο.

Μια από αυτές ήταν και η Ελλάδα, όπου βρέθηκαν φέτος το καλοκαίρι. Εκτός από τα φαγητά, τα τοπία και την ιστορία που τους ενθουσίασαν, την προσοχή τους τράβηξε και μια οδηγική συνήθεια που τους προκάλεσε έκπληξη, και όχι με την καλή έννοια.

Τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί οδηγοί κινούνταν αρκετά στην άκρη της λωρίδας, με το μισό αυτοκίνητο ουσιαστικά να βρίσκεται έξω από την ακριανή γραμμή που δηλώνει το τέλος του οδοστρώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη συνήθεια, που έχει τις ρίζες της σε παλαιότερες εποχές όπου οι δρόμοι ήταν λιγότερο ασφαλείς και οι υποδομές περιορισμένες, έχει ως στόχο να διευκολύνει τις προσπεράσεις σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης, ενώ πολλοί είναι οι οδηγοί που αισθάνονται πιο ασφαλείς με αυτό τον τρόπο.

Ωστόσο, η πρακτική αυτή ενέχει σοβαρούς κινδύνους, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Η οδήγηση στην άκρη του δρόμου αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος σε περίπτωση που κάποιο όχημα έχει σταματήσει λόγω βλάβης ή σε περίπτωση που κινούνται ποδηλάτες.

Από την άλλη, η προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο δύο κατευθύνσεων, ακόμα κι αν υπάρχει διακεκομμένη γραμμή, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ατυχήματα.

Η εικόνα των τουριστών που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την πρακτική και την αναρτούν στα social media δημιουργεί μια αρνητική εικόνα για τη χώρα μας και είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι τέτοιες επικίνδυνες συνήθειες δεν έχουν θέση στο σύγχρονο οδικό δίκτυο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οδική ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας. Ας αφήσουμε πίσω μας τις παλιές, επικίνδυνες συνήθειες και ας υιοθετήσουμε έναν πιο υπεύθυνο και ασφαλή τρόπο οδήγησης.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ