25 ολοκαίνουργια περιπολικά Mustang για την Αστυνομία στη Βόρεια Καρολίνα

Ford Mustang

Η αστυνομία της Βόρειας Καρολίνας ανακοίνωσε την προσθήκη 25 Ford Mustang GT στον στόλο της, όμως δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της αμερικανικής Πολιτείας που διαμαρτύρονται για σπατάλη χρημάτων.

Η αγορά έγινε γνωστή τον περασμένο Απρίλιο, όμως οι προτεραιότητες των αρχών της Βόρειας Καρολίνας άλλαξαν προσωρινά λόγω του τυφώνα Helene, που έπληξε την περιοχή.

Τώρα, η αστυνομία παρουσίασε επίσημα τα νέα της οχήματα, αναπαριστώντας μάλιστα μια ιστορική φωτογραφία του 1929, όταν οι αστυνομικοί της πολιτείας είχαν φωτογραφηθεί με τις μοτοσικλέτες τους μπροστά από ένα εμβληματικό εκθεσιακό κέντρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες Mustang GT είναι βαμμένες σε αστυνομικά χρώματα, με μαύρο και ασημί φινίρισμα, αλλά κατά τα άλλα δεν διαφέρουν από τα μοντέλα παραγωγής. Στο εσωτερικό, έχουν προστεθεί τροποποιήσεις, όπως σύστημα ελέγχου φάρων και ενσωμάτωση αστυνομικού ραδιοφώνου.

Κάθε Mustang GT είναι εξοπλισμένη με τον κινητήρα V8 5.0 λίτρων, που αποδίδει 485 ίππους και μεταδίδει την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 274 km/h.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Freddy L. Johnson Jr., υπερασπίστηκε την αγορά, δηλώνοντας ότι, «αν και πρόκειται για μικρό στόλο, η παρουσία αυτών των αυτοκινήτων στους αυτοκινητόδρομους θα λειτουργήσει αποτρεπτικά».

Ωστόσο, η κοινή γνώμη δεν είναι εξίσου ενθουσιώδης. Πολλοί φορολογούμενοι θεωρούν ότι η αγορά σπορ κουπέ είναι περιττή πολυτέλεια για μια υπηρεσία που θα μπορούσε να επιλέξει εξίσου ισχυρά σεντάν, με μεγαλύτερη πρακτικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλοι ισχυρίζονται ότι οι αστυνομικοί απλώς ήθελαν ένα διασκεδαστικό αυτοκίνητο, αφού η κίνηση στους πίσω τροχούς δεν είναι η ιδανική επιλογή για τους χειμώνες στη Βόρεια Καρολίνα. Υπάρχουν, μάλιστα, και εκείνοι που πιστεύουν πως, ανεξαρτήτως οχήματος, η αστυνομία έτσι κι αλλιώς δεν καταφέρνει να συλλάβει κανέναν.

Η αστυνομία της Βόρειας Καρολίνας προμηθεύεται Ford Mustang εδώ και 30 χρόνια, αν και τις τελευταίες δεκαετίες είχε στραφεί σε Dodge Charger και Challenger. Δεδομένου ότι με τις νέες τους γενιές τα δύο τελευταία έγιναν ηλεκτρικά, οι αρχές επέστρεψαν στην φίρμα του μπλε οβάλ, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί ιδανική λύση για τα αστυνομικά καθήκοντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ