Ποια είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο για να οδηγείς αυτοκίνητο; Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Μια νέα έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο αποκαλύπτει τις χειρότερες χώρες στον κόσμο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με την Ελλάδα να βρίσκεται φυσικά μέσα στην πρώτη δεκάδα.
Αν μέχρι σήμερα θεωρούσατε ότι η Ελλάδα είναι η χειρότερη ή έστω μία από τις χειρότερες χώρες για τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου ή ενός οχήματος γενικότερα, τότε θα πρέπει να αισθάνεστε δικαιωμένοι για την εκτίμησή σας.
Κι αυτό γιατί μια νέα έρευνα, η οποία εκπονήθηκε από τη Finn Auto επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνες που επιβαρύνουν περισσότερο απ’ όσο ενδεχομένως θα έπρεπε τους ιδιοκτήτες οχημάτων.
BUY NOW
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε έχει λάβει υπόψη της όχι μόνο το κόστος που προκύπτει από την κατοχή ή τη χρήση ενός αυτοκινήτου αλλά και το κατά κεφαλήν εισόδημα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η χώρα με τον πιο εχθρικό καθεστώς απέναντι στο αυτοκίνητο είναι το Μεξικό.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Εσθονία και στην τρίτη η Λετονία, ενώ ακολουθούν η Πορτογαλία και η Τσεχία. Η χώρα μας βρίσκεται στην έβδομη θέση, μαζί με το Ισραήλ, με την Ισπανία και τη Σλοβακία να ακολουθούν.
Στο ακριβώς αντίθετο άκρο, εκείνο δηλαδή με τις πιο «φθηνές» χώρες για την απόκτηση και τη χρήση ενός αυτοκινήτου, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Λουξεμβούργο, στη δεύτερη θέση η Αμερική και στην τρίτη η Αυστραλία.
Κρίνοντας από τα παραπάνω, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι το κόστος απόκτησης και χρήσης ενός αυτοκινήτου είναι σχετικό και απολύτως αναλογικό του εισοδήματος των πολιτών μιας χώρας.
Το Λουξεμβούργο, λοιπόν, κερδίζει την πρώτη θέση με τις πιο φιλικές χώρες του πλανήτη μόνο και μόνο γιατί το μέσο εισόδημα των πολιτών της είναι τόσο υψηλό που καθιστά την απόκτηση, τη συντήρηση και τη χρήση ενός οχήματος πολύ εύκολη.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τιμές των υγρών καυσίμων, κατά αναλογία του μέσου εισοδήματος. Σε αυτή τη λίστα η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη χειρότερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς μόνο το Μεξικό και η Σλοβακία βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την έρευνα, ο Έλληνας δαπανά το 0,14% του εισοδήματός του για να αποκτήσει ένα λίτρο καυσίμου, όταν σε χώρες όπως η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και οι Η.Π.Α, το ποσοστό αυτό δεν υπερβαίνει το 0,05% (πηγή www.finn.com).
Διαβάστε επίσης:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ