
Το εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της Honda στην Κίνα, αντικαθιστά τους εργαζόμενους με ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη. Η μείωση του προσωπικού θα φτάσει το 30%.
Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και εταιρείες όπως η Mercedes-Benz, η BMW, αλλά και η Dongfeng, έχουν αποφασίσει να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες που τους δίνονται. Όσον αφορά τους Ιάπωνες, έχει γίνει γνωστό πως έχει ξεκινήσει ήδη η παραγωγή του EV Ye P7, σε συνεργασία με το Guangzhou Automobile Group.

Στις εγκαταστάσεις του Guangzhou όμως, υπάρχουν αυτοματοποιημένα μηχανήματα για τη μεταφορά εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των βαριών μπαταριών. Επίσης η AI χρησιμοποιείται για το τελικό φινίρισμα της συγκόλλησης του μοντέλου. Ο σκοπός; Μα φυσικά, ο περιορισμός του κόστους.
BUY NOW
Η αυτοκινητοβιομηχανία βλέπει τον εξηλεκτρισμό ως ευκαιρία αναθεώρησης του τρόπου της παραγωγής και επανεξετάζει όλη τη διαδικασία από την αρχή. Ειδικά το Ye P7, αφορά ένα σημαντικό αυτοκίνητο για την ίδια, διότι στις περισσότερες από τις αγορές του δυτικού κόσμου έχει «μείνει» πίσω συγκριτικά με αρκετούς ανταγωνιστές της. Δεν υπάρχει το περιθώριο να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, γιατί έτσι θα… στεγνώσουν και οι κινεζικές πωλήσεις.

Όπως και το S7, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα και συναρμολογείται μαζί με την Dongfeng, το P7 θα εξοπλίζεται με μπαταρία 89,8 kWh. Η βασική έκδοση με το ένα μοτέρ στο πίσω μέρος θα αποδίδει 268 ίππους, ενώ εκείνη με τα δύο που θα διατίθεται επίσης, θα φτάνει συνολικά τους 469 ίππους. Η αυτονομία του πρώτου είναι 650 χιλιόμετρα και του δεύτερου 620 χιλιόμετρα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ