To μεγαλύτερο κατασκευαστικό φιάσκο - Έφτιαξαν αυτοκινητόδρομο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί για 10 χρόνια

Παρατημένος δρόμος

Το τίτλο του στοιχειωμένου, διεκδικεί δρόμος ο οποίος εγκαταλείφθηκε πριν από 9 χρόνια και έκτοτε δεν έχει περάσει από αυτόν ούτε ένα αυτοκίνητο.

Μια ασυνήθιστη, τουλάχιστον για τα γερμανικά δεδομένα, ιστορία έχει να μας διηγηθεί ένας αυτοκινητόδρομος με μήκος 17,6 χιλιομέτρων, ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν από μία δεκαετία, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιηθεί ποτέ με αποτέλεσμα σήμερα να παραπέμπει σε ένα απολύτως ρεαλιστικό σκηνικό δυστοπικής κινηματογραφικής ταινίας.

Πρόκειται για τον γερμανικό αυτοκινητόδρομο Α4, τμήμα του οποίο κατασκευάστηκε το 2014 με σκοπό να δοθεί στην κυκλοφορία, ωστόσο, η απόφαση επέκτασης ενός γειτονικού ορυχείου άλλαξε άρδην τα σχέδια με αποτέλεσμα ο νεότευκτος δρόμος να μην αξιοποιηθεί ποτέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντί να παραδοθεί στην κυκλοφορία, το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου αφέθηκε στην τύχη του και στα στοιχεία της Φύσης, τα οποία ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την τάξη και να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Η μόνη ανθρώπινη παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε έκτοτε ήταν η αφαίρεση της οδικής σήμανσης και η δημιουργία ενός μικρού ηλιακού πάρκου με φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 750 kW.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα και μια οδική γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε κατά μήκος των 17,6 χιλιομέτρων, έμεινε στα αζήτητα, διεκδικώντας όχι άδικα τον τίτλο της στοιχειωμένης.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η λειτουργία του ορυχείου δεν πρόκειται να τερματιστεί μέχρι το 2040, το ενδεχόμενο τα 17,6 χιλιόμετρα του Α4 της γερμανικής Autobahn να ενταχθούν στο οδικό δίκτυο της χώρας θεωρείται απίθανο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά το τέλος της λειτουργίας του ορυχείου, η περιοχή στην οποία έχει πραγματοποιηθεί η εξόρυξη πρόκειται να πλημμυρίσει με νερό και να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη της Γερμανίας, μετά τη λίμνη της Κωνστάντζα, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Λιχτενστάιν και καταλαμβάνει 536 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ