Απάτη με μεταχειρισμένα - Πωλούσαν αυτοκίνητα που δεν ήταν δικά τους

Εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Στη φάκα της ΕΛΑΣ έπεσε συμμορία 8 ατόμων που επαξαπατούσαν ανυποψίαστους καταναλωτές.

Μία σπείρα λιγότερη θα εξαπατά ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι αναζητούν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση και τιμή καθώς η ΕΛΑΣ κατάφερε να συλλάβει 8 άτομα τα οποία πωλούσαν οχήματα που δεν ήταν δικά τους!

Το Carandmotor.gr εδώ και καιρό έχει ταχθεί απέναντι στους επιτήδειους που εξαπατούν καταναλωτές και βέβαια έχει προειδοποιήσει τους υποψήφιους αγοραστές τι πρέπει να προσέχουν και βέβαια να μην επηρεάζονται από την χαμηλή τιμή καθώς τις περισσότερες φορές κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σπείρα που συνέλαβε η ΕΛΑΣ λειτουργούσε με το γνωστό τρόπο που έχουν ξεκινήσει παλαιότεροι επιτήδειοι με μερικούς από αυτούς να βρίσκονται ήδη σε κάποιο κελί φυλακών. Πιο συγκεκριμένα τα μέλη της σπείρας αναρτούσαν αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε γνωστές ιστοσελίδες με αγγελίες σε άκρως δελεαστικές τιμές.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους και να προσδώσουν αληθοφάνεια στην αγγελία παρείχαν φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά των οχημάτων, καθώς και λεπτομερή στοιχεία επικοινωνίας τους. Παράλληλα, διατηρούσαν και υπαίθριο αφύλακτο χώρο στην Αττική, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» και τον παρουσίαζαν ως έδρα επιχείρησης μάντρας αυτοκινήτων.

Μάλιστα, για να προκαλέσουν σύγχυση στους υποψήφιους αγοραστές, μέλος της οργάνωσης εμφαινόταν ως ιδιοκτήτης δύο εταιριών, οι οποίες ωστόσο βρίσκονταν σε αναστολή καταχώρησης από το προηγούμενο έτος.

Τα μέλη τηε σπείρας αφού πραγματοποιούσαν την αρχική τηλεφωνική επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, αποδέχονταν ή προσκαλούσαν τους ίδιους ή άτομα εμπιστοσύνης τους να προσέλθουν στη μάντρα, για να επιθεωρήσουν το όχημα για το οποίο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ή τους παρουσίαζαν επιλογές άλλων οχημάτων, σε περίπτωση που το ίδιο δεν ήταν «διαθέσιμο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί, παρουσίαζαν οχήματα - «δολώματα», τα οποία εξέθεταν αρχικά προς πώληση κι έπειτα με διάφορες προφάσεις ισχυρίζονταν ότι η παράδοσή τους θα καθυστερούσε. Στη συνέχεια, ανέβαλλαν την παράδοση του οχήματος, μέχρι την οριστική παύση της επικοινωνίας τους με τα θύματα, αφού όμως είχαν οικειοποιηθεί τα αρχικώς εισπραχθέντα χρηματικά ποσά.

Χαρακτηριστικό του τρόπου που λειτουργούσαν ήταν ότι για να ενισχύσουν το κύρος της «επιχείρησή τους» μετέρχονταν διάφορους τρόπους, που περιλάμβαναν ευκολίες αποπληρωμής με δόσεις, έλεγχο από μηχανικό επιλογής του αγοραστή, διεκπεραίωση μεταβίβασης και ανάληψη των εξόδων αυτής καθώς και επίδειξη του οχήματος στον χώρο του αγοραστή.

Ωστόσο το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξακρίβωσε τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών στην Αττική με το πρόσχημα πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 8 ατόμων για εγκληματική οργάνωση, απάτες και πλαστογραφίες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την έως τώρα έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε 8 περιπτώσεις απάτης με το παράνομο όφελος από αυτές να ανέρχεται στο ποσό των 45.600 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ