Πρόστιμο 6.500 ευρώ επειδή έτρεχε με 700 χλμ./ώρα -Η απίστευτη γκάφα που έγινε viral

radar-taxytitas-270425

Ένας οδηγός στο Βέλγιο δεν πίστευε στα μάτια του όταν έλαβε ειδοποίηση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η οποία τον ενημέρωσε ότι ένα ραντάρ κατέγραψε το όχημά του να τρέχει με 700 χλμ./ώρα σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις, ακόμα και το πιο γρήγορο νόμιμο αυτοκίνητο στον κόσμο δεν ξεπερνά την ταχύτητα των 500 χλμ./ώρα. Προκειμένου ένα αυτοκίνητο να τρέχει με 700 χλμ./ώρα, θα έπρεπε να καλύπτει 193 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, κάτι που -προς το παρόν τουλάχιστον- παραμένει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το Opel Astra που οδηγούσε ο Βέλγος οδηγός, και όχι για ένα μοντέλο της Koenigsegg ή της Bugatti. Το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει ο οδηγός για αυτή την ασύλληπτη ταχύτητα ήταν 6.597 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
koenigsegg-jesko

Η είδηση έγινε γρήγορα viral και οι αστυνομικές αρχές δεν άργησαν να δώσουν εξηγήσεις. Όπως αποδείχθηκε, το ραντάρ είχε λανθασμένη κωδικοποίηση. Ένα απλό λάθος σε ένα ψηφίο οδήγησε στην καταγραφή μιας εξωπραγματικής ταχύτητας. Στην πραγματικότητα, το αυτοκίνητο κινούνταν με περίπου 60 χλμ./ώρα — λίγο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

radar

Το καλό είναι ότι ο οδηγός δεν πλήρωσε τελικά 6.500 ευρώ, ωστόσο δεν γλίτωσε τελείως. Τελικά, του επιβλήθηκε το αντίστοιχο πρόστιμο για υπέρβαση του υφιστάμενου ορίου κατά 1-10 χλμ./ώρα σε κατοικημένη περιοχή, που στο Βέλγιο είναι 53 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ