Σε ποια χώρα απαγορεύονται οι μετατροπές αυτοκινήτων;

εξάτμιση αυτοκινήτου

Το Ανώτατο Δικαστήριο ασιατικής χώρας πήρε μια απόφαση που δεν αρέσει στους λάτρεις του αυτοκινήτου και τα καταστήματα με προϊόντα βελτίωσης.

Πιο αναλυτικά, το Ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε πριν δύο χρόνια να απαγορεύσει τις μετατροπές αυτοκίνητων για να διατηρούνται στην εργοστασιακή τους και να μην παρεκκλίνουν από αυτά που αναφέρει η άδεια κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Το σκεπτικό πίσω από όλα αυτά είναι η ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος. Και επειδή σε μια χώρα 1,4 δις ανθρώπων που η πλειοψηφία τους δεν μπορεί να αγοράσει ένα καινούριο σπορ αυτοκίνητο, καλό είναι να μην γίνονται προχειροδουλειές με ιδιοκατασκευές ή αγνώστου προελεύσεως και προδιαγραφών ανταλλακτικά που μπορεί να οδηγήσουν σε αστοχία ή και δυστύχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
nissan

Για αυτόν τον λόγο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε να απαγορεύσει αρκετά είδη μετατροπών, τόσο μηχανικών όσο και αισθητικών. Για παράδειγμα, τα κιτ ανύψωσης ή η τοποθέτηση ενός bull bar σε ένα 4x4 απαγορεύονται, όπως και η αλλαγή διάστασης των τροχών στα συμβατικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, απαγορεύονται οι αλλαγές στα φωτιστικά σώματα, είτε πρόκειται για τα γραφικά είτε για τον χρωματισμό τους, ενώ όπως είναι λογικό δεν επιτρέπεται να βάλεις κάποια προστατευτική μεμβράνη που να διαφέρει από τον αρχικό χρωματισμό του αμαξώματος ή ρίγες κατά μήκος του αμαξώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, έχουν απαγορευτεί οι κόρνες αέρα, οι “ελεύθερες” εξατμίσεις και η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών στα παράθυρα. Εννοείται ότι οι αυτοσχέδιες μετατροπές στο αμάξωμα και η αλλαγές κινητήρων απαγορεύονται δια ροπάλου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ