«Αστακός» η Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης: Τα αόρατα ραντάρ βγήκαν στους δρόμους
Υπερσύγχρονα φωτογραφικά ραντάρ που «συλλαμβάνουν» όσους βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι αδιαφορώντας για τα όρια ταχύτητας, έχουν πιάσει δουλειά στο τμήμα Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας, μήκους 230 χλμ.
Εκδρομείς που κινήθηκαν για τις γιορτές στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης ήρθαν αντιμέτωποι με τον νέο εξοπλισμό της Τροχαίας που στοχεύει στον εντοπισμό των παραβατών οδηγών, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία ενός κλασικού μπλόκου της αστυνομίας.
Το carandmotor.gr είχε εντοπίσει ένα από τα ραντάρ που εποπτεύουν τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, και σας παρουσιάζει τις παρακάτω αποκλειστικές φωτογραφίες.
BUY NOW
Το ραντάρ βρισκόταν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τη Λαμία, τοποθετημένο σε ένα σημείο που ήταν ασφαλές τόσο για τους… υπό παρακολούθηση οδηγούς όσο και για τους ίδιους τους άνδρες της Τροχαίας οι οποίοι έχουν ριχθεί στη μάχη για την αποτροπή της τέλεσης της ιδιαίτερα επικίνδυνης παράβασης που αφορά στην παραβίαση των ορίων ταχύτητας.
Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα μας, τα ραντάρ είναι τα TraffiStar S290 M και παραδόθηκαν από την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε πριν από λίγους μήνες στο τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.
Τοποθετημένα σε τρίποδα, χρησιμοποιούν τεχνολογία ραντάρ 3D τελευταίας τεχνολογίας και κάμερα υψηλής ανάλυσης σε μόνο ένα περίβλημα και φέρουν έγχρωμη οθόνη TFT 6,5” και αισθητήρα που επιτρέπει τη μέτρηση της ταχύτητας με ιδιαίτερα υψηλή ακρίβεια.
Το χαμηλό βάρος τους καθιστά δυνατή την εύκολη εγκατάσταση και αποσυναρμολόγησή τους, την ίδια ώρα που η χρήση τους γίνεται άκοπα, μέσω μόλις τριών κουμπιών.
Παράλληλα, το περίβλημά τους είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη, με την τεχνολογία τους να επιτρέπει τον ταυτόχρονο εντοπισμό των οχημάτων που κινούνται έως και σε 6 λωρίδες κυκλοφορίες, σε αμφότερες τις κατευθύνσεις.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι χειριστές των ραντάρ μπορούν να ορίσουν εύκολα διαφορετικά όρια ταχύτητας για αυτοκίνητα και φορτηγά.
Υπενθυμίζεται ότι η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου φρόντισε και για την εκπαίδευση του προσωπικού του εν λόγω τμήματος της Τροχαίας, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία ενός ιδιαίτερα προηγμένου και αποτελεσματικού «όπλου».
Διαβάστε επίσης: