Θρίλερ με δύο Ιταλούς ερευνητές -Πώς γράφτηκε το τραγικό τέλος τους

auto burn

Την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο άφησαν δύο ερευνητές που εργάζονταν πάνω στην εξέλιξη αυτοκινήτων που αντλούν ενέργεια από τον ήλιο.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη ενός πρωτότυπου υβριδικού αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο στάδιο εξέλιξής και υποβαλλόταν σε δοκιμές με πόρους της ΕΕ. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα την Παρασκευή 23 Ιουνίου στη Νάπολη της Ιταλίας.

Το όχημα αποτελούσε μέρος του πρότζεκτ Live-Save που είχε ως στόχο τη μετατροπή των οχημάτων με θερμικά μοτέρ σε υβριδικά αυτοκίνητα που θα κινούνται τουλάχιστον μερικώς από ηλιακή ενέργεια.

Αμφότεροι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους επενέβαιναν στο όχημα. Πρόκειται για τη Maria Vittoria Prati, ερευνήτρια στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας (CNR), η οποία πέθανε από επιπλοκές από εγκαύματα τρίτου βαθμού τη Δευτέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
φωτιά σε υβριδικό με ηλιακή ενέργεια

Ο άλλος επιβάτης, που ονομαζόταν Fulvio Filace και ήταν μαθητευόμενος ερευνητής, κατέληξε στο νοσοκομείο Cardarelli της Νάπολη την περασμένη Πέμπτη, όπως αναφέρει το Reuters.

Και οι δύο επιβάτες νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις περισσότερες πιθανότητες να κρατηθεί στη ζωή είχε η κοπέλα λόγω του νεαρού της ηλικίας της.

Οι εισαγγελικές αρχές της Νάπολη διεξάγουν έρευνες προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια της έκρηξης, αλλά αυτές προς το παρόν δεν έχουν τελεσφορήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις έρευνες συνεισφέρει και το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας (CNR), το οποίο εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν.

Τραγική ειρωνία το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες το CNR τίμησε την Prati ως «λαμπρή ερευνήτρια» και «ειδήμων στον τομέα της μελέτης των εκπομπών ρύπων και της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων».

Το πρότζεκτ Life-Save, στο πλαίσιο του οποίου διεξαγόταν η δοκιμή του οχήματος, λαμβάνει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LIFE της Κομισιόν για έργα που προστατεύουν τη φύση, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, συνδράμοντας στη μετάβαση της ΕΕ προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η πατενταρισμένη ιδέα του Life-Save πρότζεκτ είναι η ενσωμάτωση σε συμβατικά αυτοκίνητα ενός ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα αντελεί κίνηση από μπαταρία που θα φορτίζει μέσω φωτοβολταϊκών στην οροφή και το καπό του ΙΧ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ