Μέχρι χθες το βράδυ, οπότε η διαδικασία των αιτήσεων για την επιδότηση καυσίμων αφορούσε μόνο τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0, 1 και 2, είχαν υποβληθεί πάνω από 200.000 αιτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις πλέον (ώρα 11:00) πλησιάζουν τις 250.000.
Απόρροια της μεγάλης επισκεψιμότητας στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, απ’ όπου υποβάλλοναι οι αιτήσεις για το Fuel Pass (επιδότηση καυσίμων) ήταν να παρατηρηθούν περιορισμένα προβλήματα προσβασιμότητας.
Να σημειωθεί ότι σήμερα, 27 Απριλίου, αίτηση για επιδότηση καυσίμου μπορούν να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 0, 1, 2, 3, 4, 5 -δηλαδή, έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και όσοι έπρεπε να υποβάλουν χθες αίτηση (ΑΦΜ με λήγοντες 0, 1 ή 2).
BUY NOW
Από αύριο, θα πάρουν σειρά τα υπόλοιπα ΑΦΜ, ώστε μέχρι και την Παρασκευή να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος βενζίνης
Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, και υπολογίζονται σε τρία εκατομμύρια.
Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.
Επίδομα βενζίνης: Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα
Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet, είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».
Στην πλατφόρμα καταχωρίζει αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, ένα email επικοινωνίας, στοιχεία τραπέζης (IBAN και τραπεζικό ίδρυμα).
Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ.
Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.
Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει, κατ' επιλογή κάθε δικαιούχου, με δύο τρόπους:
Είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα, την οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου,
είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτήν τη διαδικασία.
Για την πρώτη επιλογή, αυτή της άυλης κάρτας, προβλέπεται και ένα «μπόνους» των 5 ευρώ.
Σημειώνεται πως θα λυθεί σύντομα το θέμα που έχει προκύψει με τις αιτήσεις ΑμεΑ που λόγω απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας δεν μπορούν να πάρουν την επιδότηση.
Δείτε στο iefimerida.gr τα 10+1 SOS για την επιδότηση καυσίμων