Αυτό είναι το 4x4 της Xiaomi που μοιάζει με Wrangler και κοστίζει 15.000 ευρώ

iCar 2023 1

Το νέο ηλεκτρικό SUV της iCar εξελίχθηκε από τις Chery και Xiaomi, διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, και η εμφάνισή του παραπέμπει στα εμβληματικά 4x4 που όλοι γνωρίζουμε.

Όταν ακούμε την λέξη iCar, ο νους όλων το συνδυάζει με την Apple. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών ακύρωσε τα πλάνα της για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η iCar όμως είναι μια νέα μάρκα οχημάτων «Νέας Ενέργειας» (NEV) που δεν σχετίζεται με την Apple που κυκλοφόρησε από την Chery το 2023. Η γκάμα της iCar διαθέτει προς το παρόν μόνο ένα μοντέλο, το crossover 03. Ωστόσο, η Chery δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει το όνομα iCar για το παγκόσμιο λανσάρισμα του μοντέλου, για ευνόητους λόγους. Έτσι λοιπόν, το iCar 03 παρουσιάστηκε ως Jaecoo J6 για να πραγματοποιήσει ντεμπούτου του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
iCar 2023 4

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κυκλοφορούν, η τιμή εκκίνησης του νέου iCar έχει οριστεί τα 15.000 ευρώ για την δικίνητη έκδοση με την αυτονομία των 401 χλμ. Το λανσάρισμά του στην αγορά έχει προγραμματιστεί για φέτος.

Το νέο μοντέλο αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Chery και της Zhimi Tech, θυγατρικής της Xiaomi. Σε αυτό το project, η ομάδα της Zhimi είναι υπεύθυνη για την σχεδίαση και την εξέλιξη του νέου μοντέλου, και η Chery για την κατασκευή και την διάθεση του μοντέλου στην αγορά. Όπως μάλιστα αναφέρουν πηγές, η συνεργασία των δύο εταιρειών βαίνει καλώς, με αποτέλεσμα να σχεδιάζουν το λανσάρισμα έξι έως οκτώ αυτοκινήτων τα επόμενα τρία χρόνια.

iCar 2023 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο παραπέμπει σε όλα τα εμβληματικά 4x4 που γνωρίζουμε, με αναφορές στο Jeep Wrangler και την Mercedes-Benz G-Class. Το μήκος του είναι 4,4 μέτρα, πλάτος 1,92 μέτρα, ύψος 1,85 μέτρα και το μεταξόνιο του ακουμπά τα 2,73 μέτρα.

Χάρη στους μικρούς προβόλους, το νέο iCar έχει γωνία προσέγγισης 43 μοίρες και αναχώρησης 41 μοίρες. Επιπλέον, η τετρακίνητη έκδοση έχει 21 πόντους απόσταση από το έδαφος και η δικίνητη 20 εκ.

iCar 2023 6

Στο εσωτερικό του, ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων, το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με τον ενσωματωμένο επιλογέα ταχυτήτων και οι φυσικοί διακόπτες για ορισμένες βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Οι διαθέσιμες μπαταρίες για το νέο iCar 03 είναι δύο, με 51 και 66 kWh χωρητικότητα. Αυτές είναι ικανές με μία φόρτιση να χαρίσουν αυτονομία που ακουμπά τα 500 χλμ. Αργότερα, ίσως δούμε και ένα μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών χωρητικότητας 80 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία 700 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ