Οι Βούλγαροι ξεκινούν την παραγωγή αυτοκινήτων -Ποια μάρκα θα κατασκευάζει τα οχήματά της στη γειτονική χώρα

Car plant worker

Η επέκταση της κινεζικής GWM (Great Wall Motor) στην ευρωπαϊκή αγορά περνάει από τη Βουλγαρία, όπου η εταιρεία θα κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα.

Η Βουλγαρία μπορεί σύντομα να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως επιβεβαίωσε ο Parker Shi, πρόεδρος διεθνών επιχειρήσεων της GWM. Πιο συγκεκριμένα, εφόσον ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, η παραγωγή θα αφορά μοντέλα της εταιρείας Ora, η οποία ανήκει στη GWM και κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η GWM σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ora στο εργοστάσιο της Bahovitsa στη Βουλγαρία, όπου στο παρελθόν κατασκευάζονταν τα pick-up Great Wall Steed.

gwm
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω εργοστάσιο κατασκευάστηκε από τη Litex Motors στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Ωστόσο η παραγωγή σταμάτησε λόγω χαμηλής ζήτησης, ενώ σήμερα διευθύνεται από τον εισαγωγέα της GWM στη Βουλγαρία.

Αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στην κινεζική εταιρεία να αποφύγει τους υψηλούς δασμούς που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές κινεζικών οχημάτων στην Ε.Ε. Ο Parker Shi δήλωσε σχετικά με τη στρατηγική της GWM πως «αν κάπου υπάρχει ένας τοίχος, δεν γίνεται να περάσεις από πάνω του. Αλλά αν έχεις τοπική παραγωγή από την άλλη πλευρά του τοίχου, όλα είναι καλά. Δημιουργείς θέσεις εργασίας, πληρώνεις φόρους, όλοι σε αγαπούν».

gwm Ora 07
GWM Ora 07

Ο Parker Shi και ο ιδρυτής της GWM, Wei Zhangzhen, εκτιμούν ότι οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βελτιωθούν σημαντικά στο μέλλον. «Απέναντι στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, πιστεύω ότι οι σχέσεις μας με την Ευρώπη θα γίνουν ακόμα καλύτερες», δήλωσε ο Wei, του οποίου η προσωπική περιουσία ξεπερνά τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος διεθνών επιχειρήσεων της GWM ανέφερε ότι η εταιρεία συντάσσει προς το παρόν το επιχειρηματικό σχέδιο για τη δραστηριοποίησή της στη Βουλγαρία και εξετάζει ποια μοντέλα θα συναρμολογούνται στο εργοστάσιο. Προκειμένου να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών, η GWM προγραμματίζει την παραγωγή 3 έως 5 διαφορετικών μοντέλων για αυτήν την τοπική μονάδα.

gwm ora 03
GWM Ora 03

Η GWM ακολουθεί μια στρατηγική ανάπτυξης με στόχο να εδραιώσει την παρουσία της στην Ευρώπη μέσω της τοπικής παραγωγής. Το εργοστάσιο στη Βουλγαρία αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω στους τομείς της παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ