Για αυτό το λόγο πρέπει να βάζω 10 λίτρα βενζίνη στο αυτοκίνητό μου και να μην το γεμίζω
Σε περίπτωση που έχετε βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, είναι πιο ωφέλιμο να επισκέπτεστε τα πρατήρια καυσίμων πιο συχνά.
Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για τον αξίζει να φουλάρουμε το αυτοκίνητό μας ή εάν είναι καλά να βάζουμε μόνο 20 ευρώ, κάτι παραπάνω από 10 λίτρα, αλλά να επισκεπτόμαστε πιο συχνά το βενζινάδικο.
Στα υπέρ του γεμίσματος ενός ρεζερβουάρ αυτοκινήτου είναι το γεγονός ότι έχετε μεγάλυτερη αυτονομία, μειώνετε τις στάσεις στα πρατήρια και προστατεύετε το φλοτέρ του ρεζερβουάρ από ενδεχόμενη βλάβη.
BUY NOW
Η τακτική αυτή όμως έχει και τα μειονεκτήματά της. Πριν από ένα μεγάλο ταξίδι, πολλοί οδηγοί προσπαθούν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ μέχρι το στόμιο. Εάν το αυτοκίνητο είναι παλιό, τότε υπάρχει κίνδυνος να ξεχειλίσει μέρος του καυσίμου από το βιδωμένο πώμα. Και στην χειρότερη, μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε πυρκαγιά.
Στα σύγχρονα αυτοκίνητα συναντάμε ένα περίπλοκο σύστημα εξαερισμού του ρεζερβουάρ καυσίμων. Το καργάρισμά του μπορεί να διαταράξει την απόδοση του συστήματος και να προκαλέσει δυσλειτουργίες που θα ανάψουν το check engine.
Επίσης, σε περίπτωση που υπάρξει υπερχείλιση από την επιθυμία μας να φουλάρουμε μέχρι τέρμα το ρεζερβουάρ, θα πρέπει να ξεπλύνουμε την περιοχή με άφθονο νερό γιατί μπορεί να υπάρξουν συνέπειες εάν φτάσει το καύσιμο σε καλωδιώσεις ή το σύστημα πέδησης.
Με απλά λόγια, είναι πολύ πιο ασφαλές (και πιο κερδοφόρο) απλά να επισκέπτεστε τα βενζινάδικα πιο συχνά, αγοράζοντας 10 λίτρα τη φορά (20 ευρώ), ειδικά αν έχετε αυτοκίνητο βενζίνης.
Αυτό έχει επίσης ιδιαίτερο νόημα, ας πούμε, όταν βρίσκεστε σε μια περιοχή και δεν γνωρίζετε την ποιότητα καυσίμου των πρατηρίων. Με κακής ποιότητας καύσιμο, η χαμηλή στάθμη λόγω των 10 λίτρων που θα βάλετε θα διευκολύνει την αποστράγγιση ή τον καθαρισμό του ρεζερβουάρ από αυτή.